Ingezonden persbericht


Analist idc benoemt informatica tot

wereldwijd marktleider in data-integratie

IDC uit hoge waardering voor Informatica s focus op ontwikkeling van

veelbelovende Business Analytics kansen

Nieuwegein / Mechelen, 4 september 2002 Informatica, marktleider in business analytics software (NASDAQ: INFA), is door brancheanalist IDC benoemd tot de leidende verkoper ter wereld in de data-integratie-markt . In het rapport Worldwide Data Distribution, Migration and Repurposing Software Forecast and Analysis, 2002-2006 krijgt Informatica voor het tweede achtereenvolgende jaar ook de titel nummer één verkoper van ETML (Extraction, Transformation, Move en Loading).

In het afgelopen jaar heeft Informatica de ontwikkeling van een back-end ETML oplossing aangevuld met producten die voorzien in front-end oplossingen. Samen met andere Informatica oplossingen verlegt het bedrijf haar focus hiermee naar het veelbelovende terrein van Business Analytics, aldus het IDC rapport.

In haar rapport onderzoekt IDC de markt van datadistributie, -migratie en hergebruik, alsook de prestaties en winsten van de toonaangevende marktpartijen over de periode 2001-2006. Ook staat beschreven welke kenmerken de marktpartijen nodig hebben om in de toekomst succesvol te zijn dan wel te blijven.

Experts zijn het erover eens dat het verzamelen en integreren van data in organisaties het meest uitdagende aspect is van effectieve bedrijfsanalyse , zegt Erik ten Bruggencate, commercieel directeur van Informatica Benelux. We zijn trots dat IDC Informatica nog steeds beschouwt als de topverkoper van deze kritische technologie voor organisaties die hun bedrijfsprestaties willen optimaliseren .

Informatica verschaft softwareplatforms en -tools voor het ontwikkelen, managen en handhaven van datawarehouses, datamarts, operational datastores en andere analytische omgevingen. Deze softwareplatforms en -tools zijn toonaangevend in de branche. Meer dan 70 % van de Fortune 100 bedrijven vertrouwen voor hun data-integratie software op Informatica, als basis voor hun analyses van bedrijfsgegevens, of zoals Informatica het noemt: Business Analytics.

IDC is wereldwijd marktleider op het gebied van technology intelligence, brancheanalyse en marktgegevens. Dit geldt ook voor het verschaffen van strategische en tactische begeleiding aan bouwers, providers en gebruikers van informatie technologie.

Meer informatie over het rapport is te vinden op www.idc.com

Over Informatica

Informatica levert software voor real-time data-integratie en analyses. Deze bedrijfsanalytische software maakt het besluitnemers mogelijk om real-time inzicht in de bedrijfsprocessen om te zetten in concurrentievoordeel. Informatica levert als enige een geïntegreerde set met analytische producten, (inclusief een krachtig data-integratie platform) en analytische applicaties die de gehele waardeketen omvatten, en verzorgt real-time levering van gepersonaliseerde informatie via het web, draadloos en via spraakherkenning. Meer dan 1.500 klanten wereldwijd, waaronder 70% van de Fortune 100, vertrouwen op de software van Informatica voor de integratie, analyse en levering van belangrijke informatie aan managers, executives en andere besluitnemers, om de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Meer informatie is te vinden op www.informatica.com/nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31 (0) 30-6082083

Maaike Hilbrand M +31 (0) 6-51553760

Marketing ManagerBenelux E-mail mhilbrand@informatica.com

Paul Kok Consultants T +31 (0)346-217117

Lucas Stassen M +31 (0)6-53414711

Senior Consultant E-mail lucasstassen@pkc.nl