Hewlett-Packard


3D-fotos direct droog en duurzaam met nieuw fotopapier

Amstelveen, 4 september 2002 HP brengt een nieuwe papiersoort op de markt waarop professionele fotografen en andere zakelijke gebruikers perfecte fotos kunnen printen. HP Premium High-Gloss Film is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe zesinktenprinters van HP met PhotoREt IV-technologie.

HP Premium High-Gloss Film vervangt HP Premium Glossy Film en heeft een geheel nieuwe coating. Deze laag absorbeert de inkt snel, zodat prints direct droog zijn. Fotos kunnen direct van de printer worden genomen zonder dat er vlekken of vegen op komen. Ook kunnen fotos in de uitvoerlade worden gestapeld zonder dat ze aan elkaar kleven. Doordat de inkt zo snel droogt, krijgen de kleuren geen kans om uit te lopen en zijn de afbeeldingen scherp en korrelvrij.

Het papier bestaat uit verschillende lagen die de inkt vasthouden. Dit zorgt voor een levensecht 3D-effect en een breed kleurenspectrum. De nieuwe coating zorgt ervoor dat prints er als nieuw blijven uitzien. Ook als ze vaak in handen worden genomen, zoals bij presentaties en fotos het geval is.

Het papier weegt maar liefst 230 g/m2 en zal dus niet snel scheuren. De laag aan de achterkant is waterafstotend en zorgt ervoor dat fotos die bijvoorbeeld op een natte tafel worden gelegd, geen vocht opnemen. Het water kan eenvoudig worden weggeveegd, zonder dat de kleuren doorlopen. De matte coating aan de achterzijde van het papier helpt gebruikers bij het onderscheiden van voor- en achterkant.

Prijzen
HP Premium High-Gloss Film is verkrijgbaar op A4-formaat. De consumentenadviesprijzen zijn incl. BTW:

- pak van 10 vel 12,50

- pak van 50 vel 49,95

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 547 66 66.

HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT-producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit.