Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT BREDA

Datum: 4/9/2002
Auteur: R.v.Kuik

Onvluchte verdachte Boschpoort weer in cel

BREDA: De 36 jarige man, die 15 augustus uit de Boschpoort in Breda wist te ontsnappen, is gisterenmiddag nabij Moordrecht door de politie weer aangehouden. Ook een 46 jarige man uit Roermond, die samen met hem in de auto zat is gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht de gedetineerde te hebben geholpen bij zijn vlucht. De politie verdenkt de gevluchte gedetineerde kort na zijn uitbraak ook nog twee gewapende bankovervallen te hebben gepleegd. Eén in het Noord Limburgse Baarlo en één in het Brabantse Chaam. De politieregio LimburgNoord en Midden en West Brabant kwamen beide verdachten in nauwe samenwerking gisteren op het spoor. Vanwege de vuurwapengevaarlijkheid werd bij de aanhouding gebruik gemaakt van een arrestatieteam.

De 46 jarige gevluchte man, die op 15 augustus uit de Boschpoort in Breda wist te ontsnappen, wordt door de politie in Noord Limburg verdacht van een gewapende overval op een geldinstelling in Baarlo. Deze overval vond plaats op donderdag 22 augustus 2002. Haar Midden en West Brabantse collegas verdenken hem er ook van op 15 augustus een bankinstelling in Chaam te hebben overvallen. Ook hier bedreigde de overvaller het personeel met een vuistvuurwapen en ging er met een geldbedrag van door.

De 46 jarige Roermonder is door de politie aangehouden, omdat hij wordt gezien als de man die de gedetineerde na zijn uitbraak heeft geholpen om er snel vandoor te kunnen gaan. Getuigen zagen kort na de uitbraak de gevluchte verdachte in een gereedstaande personenauto stappen en met hoge snelheid wegrijden. Of deze verdachte ook een rol heeft gespeeld bij beide overvallen wordt door de politie nader onderzocht.

Auto-inbraken

ETTEN-LEUR: In de nacht van zondag op maandag werden er een drietal auto-inbraken gepleegd. Op een parkeerterrein aan de Anna van Berchemlaan werd ingebroken in een grijze Citroen Saxo. Uit de auto werd een zonnebril, een tas met kleding, de hoedenplank met boxen, een carkit en CD's gestolen. Aan de Stationsstraat werd ingebroken in een grijze Chrysler Voyager. Uit de auto werd de radio-cd-speler en een rijbewijs gestolen. Aan de Kwikstaart werd getracht in te breken in een rode Citroen AX. Beide portieren werden hierbij beschadigd maar niet geopend.

Beroving

ETTEN-LEUR: Gisteren werd aangifte gedaan van een beroving welke afgelopen zaterdagmiddag plaatsgevonden had. Een 62 jarige vrouw fietste over de Huygenslaan toen zij van achteren benaderd werd door 2 jongelui op een scooter. De jongen die achterop de scooter zat sprong van de scooter af, rende naar de fietsende vrouw en griste de fietstas van haar bagagedrager, stapte weer achterop de scooter en verdween. In de fietstas zat een linnen tas met daarin ongeveer 40 Euro en een calculator. Afgelopen weekend deden al 2 vrouwen aangifte van beroving door 2 knapen op een scooter. Of het hier om dezelfde daders gaat wordt door de politie mede onderzocht.

Man vindt politie kankerlijers

BREDA: Een 24 jarige Bredanaar is gisteren door de politie aangehouden, omdat hij de politie uitmaakte voor kankerlijers. Een politieman zag de man op zijn bromfiets zonder helm rijden en sprak hem hierop aan. Daar was hij het niet mee eens, want alle politiermensen waren in zijn ogen toch maar kankerlijers. Los van de vervelende woordkeus was de politieman niet gediend van het beledigende gedrag van de man. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.