Provincie Friesland


Eerste hoorzitting Provinciale Staten in kader van duaal experiment

Dizze tekst wurdt op it stuit oerset yn it frysk Met het oog op de komende dualisering van het Provinciebestuur na de verkiezingen in maart 2003 is, bij wijze van experiment, de statencommissie Waterstaat en Milieubeheer ( W.& M.) opgeheven. Statenvoorstellen die tot nog toe eerst in deze commissie werden be-handeld gaan nu rechtstreeks naar de vergadering van Provinciale Staten. Burgers worden in de gelegenheid gesteld om in een hoorzitting in te spreken op deze voorstellen. Dit kan voor het eerst op 9 september aanstaande over een aantal agendapunten van de statenvergadering op 18 september. Verzoeken om in te spreken moeten worden gedaan met opgave van de punten waarover men het woord wenst te voeren. Dit verzoek dient vóór vrijdag 6 september 12.00 uur in het bezit te zijn van de secretaris. Aanmelding kan zowel schriftelijk als telefonisch, per fax of per e-mail. De hoorzitting is openbaar en burgers zijn welkom op de publieke tribune.
Als zich geen insprekers hebben gemeld gaat de hoorzitting niet door. Eventueel niet doorgaan van de hoorzitting wordt bekend gemaakt op deze site.
AgendaVoor de agenda van Provinciale Staten van 18 september 2002 zijn de navolgende punten aangemeld die niet meer in de Statencommissie W & M behandeld zullen worden maar onder de nieuwe regeling vallen. Op de aangekondigde hoorzitting kunnen burgers dus op deze punten inspreken.

-Voorstel tot het aanbrengen van afstandsbediening op de bruggen te Oldelamer en Oldetrijne.

-Voorstel over herinrichten kom + kleinschalige maatregelen Heerenveen- Rottum.

-Voorstel tot aanpassingen van de N357, wegvak Stiens-Leeuwarden.
-Voorstel reconstructie kruising N356 - Boppewei bij Zwaagwesteinde.
-Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet voor de vervanging van de brug in de hoofdweg N 355.

-Voorstel hoofdkeuzen voor de afwatering van Fryslân.
-Voorstel tot vaststelling van het Milieucommunicatieplan. login Laatste wijziging: 4-9-2002 , Yfke Faber.