Provincie Friesland


Terug pompebled DS beslutelist fan 3 septimber 2002

Dizze tekst wurdt op it stuit oerset yn it frysk Vergadering van Gedeputeerde Staten,

Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de vergadering van dinsdag 27 augustus vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar Punten

1. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met de besluiten van het Fries Jeugdparlement en de uitvoering daarvan. Het Fries Jeugdparlement is een jaarlijks terugkerend evenement. Afgelopen jaar hebben er 90 leerlingen deelgenomen aan dit 3 daagse parlement en de reünie.
Vervolgprocedure: Commissie voor Welzijnszaken 9 oktober. Stuk beschikbaar. 2. Sinds 2001 loopt het project DURF (Digitale Uitwisseling van Ruimtelijke Plannen in Fryslan). De Provinciale overheid wil op weg naar het digitaal opstellen en uitwisselen van alle ruimtelijke plannen. De eerste fase van dit traject is afgerond en deze evaluatie en de rapporten van het DURF project zijn door Gedeputeerde Staten ter kennisgeving aangenomen. Stuk beschikbaar 3. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het voorstel om het al beschikbaar gestelde krediet voor Interreg IIIB Noordzee, ook te gebruiken voor Interreg IIIC. De doelstelling van Interreg IIIB en IIIC is interregionale samenwerking. Voor IIIB betreft het grote projecten, voor IIIC kleinere kennis- en ervaringsuitwisselingsprojecten. Het krediet dat is vastgelegd voor Interreg IIIB kan daarom ook gebruikt worden voor Interreg IIIC projecten.
Tevens heeft Gedeputeerde Staten ingestemd met het voorstel om in de mandaat-regeling op te nemen dat boven een bedrag van 11.400 de projecten ter kennisneming aan de statencommissie AEZ worden voorgelegd en dat de verantwoording van projecten beneden dit bedrag jaarlijks achteraf wordt afgelegd aan Provinciale Staten. Stuk beschikbaar 4. Vandaag is de de 11e begrotingswijziging door Gedeputeerde Staten vastgesteld.
Stuk beschikbaar
5. Gedeputeerde Staten hebben met betrekking tot het Provinciaal Milieubeleidsplan, het Milieucommunicatieplan 2002-2005 vastgesteld. Tevens is ingestemd met het voorleggen van dit Milieucommunicatieplan 2002-2005 met de bijbehorende begrotingswijziging aan de Provinciale Staten.
Vervolgprocedure: Provinciale Staten 18 september 2002 Stuk beschikbaar 6. Vandaag hebben Gedeputeerde Staten kennisgenomen van de "Kadernota van de voorbereidingscommissie voor de reorganisatie van het waterschapsbestel op 1 januari 2004. Voor dit proces is een voorbereidingscommissie ingesteld die periodiek rapporteert aan GS, die vervolgens weer rapporteert aan de Statencommissie AEZ. Vervolgprocedure: Statencommissie AEZ, 23 oktober 2002. Stuk beschikbaar

7. Gedputeerde Staten hebben vandaag besloten deel te nemen aan het noordelijk wateroverleg en een voorstel daarvoor te agenderen voor de eerstvolgende statenvergadering.
Vervolgprocedure: Statenvergadering 18 september 2002. Stuk beschikbaar

login Laatste wijziging: 4-9-2002 , Webmaster.