Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 4-09-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.00 uur) Woensdag, 4 september 2002

Nieuwstadt, woninginbraak:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Reinald van Gelrestraat te Nieuwstadt. De bewoner werd woensdagmorgen omstreeks 02.30 uur gewekt door gestommel in zijn woning. Terwijl de bewoner poolhoogte ging nemen en de trap af liep zag hij nog juist een man wegrennen naar zijn garage. Daar zag hij de man in zijn auto stappen. De bewoner probeerde de man uit zijn auto te trekken, maar deze had de portieren vergrendeld. De inbreker startte daarop de auto en reed daarmee de garage uit. De bewoner kwam daarbij klem te zitten tussen de wegrijdende auto en een aantal gestalde fietsen. De bewoner liep daarbij knieletsel op. Bij het wegrijden uit de garage werd een muur geschampt en vervolgens op straat ramde de auto nog een lichtmast. Daarna reed hij weg in de richting van de Grachtstraat.
Bij onderzoek bleek dat de inbreker zich de toegang tot de woning had verschaft door de elektrische bediening van de garagepoort onklaar te maken, waarna de poort geopend kon worden. Uit de woning werden twee telefoons, enkele pasjes en audioapparatuur ontvreemd. Deze heeft de inbreker vermoedelijk in de auto geladen waarna hij ertussenuit kneep.

Susteren, inbraak in café:
Woensdagmorgen 4 september 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een café gevestigd aan de Oude Rijksweg Noord te Susteren. De eigenaar van het café werd omstreeks 04.30 uur gewekt door het alarm in zijn café. Hij rende meteen naar beneden en zag nog juist enkel personen zijn café verlaten. Bij onderzoek bleek dat een gokkast opengebroken was terwijl een spaarkast in zijn geheel werd meegenomen. De inbrekers bleken zich de toegang tot het café verschaft te hebben door een ruit in de voordeur van het café in zijn geheel uit te nemen. De eigenaar mist enkele honderden euros die in de gokkast en de spaarkas aanwezig waren.

Geleen, fietser gewond door openen portier:
Een 55 jarige inwoonster van Geleen is 3 september 2002 omstreeks 11.20 uur op de Riksweg Zuid te Geleen gewond geraakt bij een verkeersongeval.
Een 32 jarige automobilist uit Gronsveld opende zonder goed te kijken of er iemand van achteren naderde, het portier van zijn auto. Een langsrijdende fietser kon het portier niet meer ontwijken en kwam hierdoor onzacht met het portier van de auto en vervolgens ook met het wegdek in aanraking. Zij liep een behoorlijke hoofdwond op die in het ziekenhuis behandeld moest worden. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.