NOS


Annette van Trigt naar NOS Journaal
04-09-2002
Annette van Trigt (45) treedt medio oktober 2002 in dienst van NOS RTV om daar als presentator van het NOS Journaal aan de slag te gaan. Van Trigt zal met name het Journaal-bulletin van 18.00 uur voor haar rekening gaan nemen. Naast haar presentatiewerk zal Van Trigt ook incidenteel als verslaggever voor het Journaal gaan werken.

Van Trigt is geen onbekende voor de NOS; eerder werkte zij voor NOS Studio Sport en ze presenteert al jarenlang het NOS Radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Bij het NOS Journaal was ruimte ontstaan door het vertrek van een aantal presentatoren. Hoofdredacteur Hans Laroes zegt in dat kader blij te zijn met de komst van Annette van Trigt: 'Annette brengt een brede ervaring met zich mee met het maken en presenteren van radio- en televisieprogramma's. Met haar brede journalistieke achtergrond is zij daarmee een goede aanvulling op het presentatieteam van het Journaal', aldus Laroes. Ook Van Trigt zelf is zeer te speken over haar nieuwe baan: 'Ik wil graag werken in een professionele journalistieke omgeving. Ik vind het dan ook een ongelofelijke eer om voor het Journaal uit te mogen komen. Het Journaal is voor mij één van de A-merken van de publieke omroep'.

Van Trigt begon haar omroeploopbaan in 1978 bij het toenmalige Veronica Radio, waar ze onder meer Veronica Nieuwsradio presenteerde. Vanaf 1988 presenteerde ze ook programma's voor de VARA Radio, waaronder het sportprogramma Bal op het Dak. In datzelfde jaar begon Van Trigt bij NOS Studio Sport als presentator/verslaggever. Dat bleef ze 12 jaar lang doen tot ze in augustus 2000 op eigen verzoek met haar werk bij Studio Sport stopte. Sinds 7 jaar presenteert Annette van Trigt daarnaast ook één avond per week het NOS Radioprogramma Met het Oog op Morgen.