Lankhorst Public Relations

'De Mooiste Hotels in Nederland'

Nijmegen, 4 september 2002

Nieuwe uitgave Capitool Reisgidsen:

Ruim 400 adressen in `De Mooiste Hotels in Nederland'

De nieuwe Capitool Reisgids `De Mooiste Hotels in Nederland' telt ruim 400 bijzondere, opvallende verblijfsplaatsen. De samenstellers presenteren een onafhankelijke selectie van hotels die de gasten iets extra's bieden. Door de overzichtelijke indeling en de duidelijke kaarten vindt de consument gemakkelijk de weg naar het hotel van zijn of haar keuze. De 200 pagina's tellende gids ligt nu reeds in de winkel.

Karakteristieke hotels
Met de nieuwe gids in de Capitool-serie speelt Uitgeverij Unieboek/Van Reemst in op de toenemende belangstelling voor korte vakanties in eigen land in karakteristieke hotels. De eigentijdse toerist wil meer dan een slaapplaats; hij zoekt beleving, warmte en persoonlijke aandacht. Het aanbod aan dergelijke hotels, met een goede prijs-kwaliteitverhouding, is de laatste tien jaar in Nederland gelukkig sterk gegroeid. Tijd dus voor een gids met de mooiste en leukste adressen van het land.

Onafhankelijke selectie
Bij de selectie van de hotels zijn de auteurs volledig onafhankelijk te werk gegaan. Hotels of hotelketens betalen niet voor opname in de gids. Aspecten als het karakter van het gebouw (landhuis, kasteel, klooster, boerderij etc.), de ligging, de ambiance, de culinaire kwaliteiten, bijzondere faciliteiten (sauna, golfbaan, eigen boomgaard etc.) en de gastvrijheid bepalen of een bedrijf in aanmerking komt voor een plaats in de gids. Verder is rekening gehouden met een goede spreiding over het gehele land.

Praktische gids
De gids `De Mooiste Hotels in Nederland' kenmerkt zich door de praktische bruikbaarheid. De hotels zijn ingedeeld per provincie. Elke pagina bevat vier accommodaties met foto, korte omschrijving, adresgegevens (inclusief websites), aantal kamers, extra faciliteiten, richtprijzen en betalingsmogelijkheden. Iedere provincie wordt ingeleid met toeristische en cultuurhistorische informatie en een heldere overzichtskaart over twee pagina's.

Titel: Capitool Reisgids `De Mooiste Hotels in Nederland'
Uitgeverij: Unieboek/Van Reemst te Houten
Auteurs: Marja Kerst, Pim Verver
ISBN: 90 410 1878 6
Website: www.capitoolgids.nl
Prijs: 19,90

0204

Noot aan de redactie (