Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 4-09-2002 Persbericht district Aa & Dommel

MANNEN IN GESTOLEN AUTO AANGEHOUDEN

Vannacht heeft de Vughtse politie twee mannen in een gestolen bestelauto aangehouden. De politie zag de auto over de Taalstraat rijden, toen men een stopteken gaf werd dit genegeerd en ging men er met hoge snelheid vandoor via de N65 naar Tilburg. De achtervolging leidde via de afslag Berkel-Enschot over de Bosschebaan naar de stad. In de Enschotsestraat stapten beide mannen uit en renden weg. Een van de mannen, een 19-jarige man uit Tilburg, kon meteen in de kraag gegrepen worden. De andere, een evenoude Tilburger, meldde zich later op het Tilburgse politiebureau. De bestelauto bleek een week geleden in Udenhout gestolen te zijn.

MISLUKTE SNELKRAAK

Bij een juwelierszaak aan de Dorpsstraat in Vught is vanochtend een mislukte snelkraak geweest. Enkele mannen stapten even na 11.00 uur uit een auto en sloegen in op twee etala-geruiten. Deze gingen niet door, daarop stapten de mannen weer in en reden weg. De vlucht-auto, een in Amsterdam gestolen Audi, is even later op de Leeuwensteinlaan aangetroffen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

DOVE FIETSER AANGEREDEN

Dinsdagavond is op de Glorieuxlaan in Vught een 44-jarige fietser uit Vught door een brom-fietser aangereden. De bromfietser reed door. De dove fietser had zijn arm gebroken. Hij werd naar het ziekenhuis in Den Bosch overgebracht.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING

Woensdagochtend, omstreeks 08.15u, is er op de Hoogstraat in Berlicum een jongen uit deze plaats gewond geraakt. De jongen fietste over de Hoogstraat in de richting van Rosmalen. Toen hij twee fietsers inhaalde werd hij geraakt door een zwarte Audi. De jongen kwam ten val en kneusde zijn been op twee plaatsen. Door de val van de jongen is de fietser die hij aan het inhalen was, tegen een geparkeerd staande auto gefietst. De automobilist is doorgereden. De politie zou graag in contact komen met getuigen van dit ongeval, zij kunnen bellen met telefoonnummer 0900 - 8844.

VERKEER

Op de Heusdensebaan in Haaren zijn dinsdagmiddag 25 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u, terwijl 60 is toegestaan. Dinsdagavond heeft de politie op de N65 bij Vught een 50-jarige man uit Sliedrecht aange-houden wegens rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod, zijn rijbewijs werd inge-nomen en er is proces-verbaal opgemaakt.