INFO CENTRUM PAPIER EN KARTON

EP bekrachtigt milieustatus recyclebare verpakkingen

Het Europese Parlement heeft gisteren in het kader van de herziening van de Europese Richtlijn voor Verpakking en Verpakkingsafval een voor de golfkartonindustrie belangrijk amendement aangenomen. Bepaald is, dat hergebruik van het materiaal waar een verpakking van gemaakt wordt (recycling) in de milieuwetgeving een positie krijgt die gelijkwaardig is met het hergebruik van de verpakking zelf.

Dit is belangrijke winst voor de golfkartonindustrie, die 100% recyclebare verpakkingen produceert en daarom bij het Europese parlement en de Commissie jarenlang heeft gepleit voor het verkrijgen van de nu gehonoreerde status voor haar producten. Ook voor verpakkers is deze wijziging van belang. Zij kunnen zich nu bij de keuze van de verpakking concentreren op de prijs, de prestatie en de inzet van recyclebaarheid van de verpakking.

Bijna driekwart van de levensmiddelen wordt verpakt in golfkarton. In de levensmiddelensector speelt de voedselveiligheid en de milieustatus van de verpakkingen een belangrijke rol. De golfkartonindustrie heeft daarom een hygiënecode ontwikkeld met daaraan verbonden een certificaat voor golfkartonbedrijven die aantoonbaar voedselveilige verpakkingen maken voor deze sector. Zowel vanwege het milieu als de voedselveiligheid is golfkarton een uitstekende verpakking.

Voor meer inlichtingen:

Toon Schrijver
Directeur Vereniging Golfkarton

Tel. 020 654 30 60
E-mail: info@golfkarton.org
Website : www.golfkarton.org


04 sep 02 16:49