Gemeente Bergen


Subsidie aanleg fietspad Beltweg

llegale houseparty

Persbericht

Nieuw Bergen, 4 september 2002

Aanleg fietspad Beltweg

Bergen tevreden met bijdrage provincie

Bergen - "Wij zijn tevreden met de 548.000,- van de provincie voor de aanleg van het fietspad langs de Beltweg en starten voorjaar 2003 met de aanleg ervan". Deze reactie geeft portefeuillehouder Nic Vloet naar aanleiding van het besluit van de provincie om een financiële bijdrage te verstrekken voor de aanleg van het fietspad.

De totale kosten voor de geplande vrijliggende fietspad langs de Nieuweweg, Beltweg en Brugfortstraat bedragen 2.000.000,-. De gemeente reserveerde de afgelopen jaren al een bedrag van 1.091.000,- voor de aanleg van dit fietspad, dat de veiligheid van de vele schoolgaande kinderen en andere fietsers moet garanderen en een belangrijke schakel is in de toeristische infrastructuur van de regio. Voor het tekort van 361.000,- wordt nog financiële dekking gezocht.

In juni 2001 boden ruim 150 Siebengewaldse kinderen een petitie aan aan gedeputeerde Vestjens om te pleiten voor een vrijliggend fietspad langs de gevaarlijke Beltweg. Nu een jaar verder, na intensief overleg met de provincie en de gemeente Gennep kan in het voorjaar worden gestart met de aanleg. Gelijktijdig met de financiële aanvraag, startte de gemeente de artikel 19 procedure, zodat de verklaring van geen bezwaar door de provincie nu snel kan worden afgegeven. Ook de benodigde grondtransacties lopen voorspoedig.