Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-09-2002 2e persbericht van woensdag 4 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachten oplichting en autodiefstal aangehouden Op de Vestdijk zijn woensdag om 11.50 uur twee Joegoslaven van 38 en 32 jaar oud aangehouden. De 38-jarige man zou in een hotel aan de Vestdijk geprobeerd hebben een zakenman op te lichten met een geldwisseltruc. Dit was gesignaleerd en op camera vastgelegd door de bekende tv-misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij hield de oplichter aan en gaf hem over aan de politie. Op de Vestdijk stond een personenauto met daarin de 32-jarige man achter het stuur. Deze man was bij de zaak betrokken. De auto waarin hij zat bleek gestolen te zijn. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. Zij zijn mogelijk betrokken bij meerdere oplichtingszaken in Nederland.

Eindhoven: Aantreffen invalidenwagen
Zondag 11 augustus is op de Mozartlaan een blauwe elektro-invalidenwagen aangetroffen. Het betreft een zogenaamde Scootmobiel voorzien van het typeplaatje FRD. CO. Ltd. Rc100 en serienummer 000399. Tot op heden heeft navraag en onderzoek naar de rechtmatige eigenaar/gebruiker geen resultaat opgeleverd. De rechtmatige eigenaar/ gebruiker wordt verzocht zich te vervoegen op het politiebureau afdeling Stratum / Gestel, Aalsterweg 290 Eindhoven.

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen dinsdagavond 18.00 en woensdagmorgen 7.45 uur is vanaf de Ouwenberg een beige bestelauto, Mitsubishi L300, kenteken VN-87-DG, gestolen.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 8.35 en 10.55 uur is op de Maastrichterweg een snelheidscontrole gehouden. 869 voertuigen zijn gecontroleerd. 98 daarvan reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal.

Heeze: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 10.30 en 12.00 uur is op de Muggenberg een snelheidscontrole gehou-den. Van de 70 gecontroleerde voertuigen reden er 12 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Geldrop: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 10.15 uur raakte bij een aanrijding op de Mierloseweg een 78- jarige fietster uit Geldrop gewond. Zij fietste daar, komende uit de richting Hofstraat de fietsover-steekplaats op. De vrouw verleende geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Nuenen die over de Mierloseweg op de fietsoversteekplaats reed. Zij klaagde over een pijnlijke duim en liep enkele schaafwonden op.

Asten: Diefstal auto
Afgelopen nacht is vanaf een bedrijfsterrein op de Heesakkerweg een blauwe personenauto, Citroën C3, kenteken 60-JS-RF, gestolen.