Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 4-09-2002
Persberichten van woensdagmiddag 04 september 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 5 september 17.00 uur. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59.

Fietscontrole

Gieten - Werd vandaag op een basisschool een fietscontrole gehouden samen met een verkeersouder. Van de 180 aangeboden fietsen bleken er 45 niet in orde te zijn. Het ging dan voornamelijk om gebreken zoals afwezigheid van reflectie rem, bel en verlichting.

Diefstal aanhangwagen

Emmen Deed een 41-jarige man uit Emmen aangifte van diefstal van een twee-assige aanhangwagen. Deze stond op de carpoolplaats aan de Odoornerweg en werd dinsdagavond weggenomen. De aanhangwagen heeft een witte kunststoffen huif met opschrift Lets surf tot VOBIS internetsurfstation. In de aanhangwagen was een internetstation en andere apparatuur aanwezig. De totale waarde van de weggenomen aanhangwagen met inhoud bedraagt 7500,- euro.

Inbraak in autos

Assen Werden op de parkeerplaats van een bedrijf aan de AHG Fokkerstraat drie autos opengebroken. Er werd een portierruit vernield waarna de radio werd weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Veenoord In de nacht van dinsdag op woensdag tussen 03.50 uur en 04.10 uur werd een vrachtauto opengebroken bij een bedrijf aan de Boerdijk. Het slot werd geforceerd waarna een mobiele telefoon werd weggenomen en de documenten van de auto. Een 42-jarige man uit Stadskanaal deed aangifte.

Diefstal uit bedrijf

Borger - Werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een bedrijf aan de Hoofdstraat. Aan de achterzijde van het pand werd een raam geforceerd waarna 2 laptops en een digitale camera werden weggenomen. De 50-jarige eigenaar heeft een schade van 8.000 euro.

Uitslaande brand

Erica - Vanmiddag was een 51-jarige man aan de Meineszstraat in zijn garage bezig om een motor te repareren. Daarbij viel de motor om en vatte vlam. De benzine uit de lekkende tank maakte het nog eens erger waardoor hij zelf de brand niet meer kon blussen. De brandweer kon niet voorkomen dat de garage uitbrandde en de woning rook- en roetschade opliep. Ook een auto voor de garage liep forse schade op.