Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 4 september 2002

---

Didam, auto's vernield
Vandalen hebben drie geparkeerde auto's bekrast in Didam. Op de Kerkstraat moest een autospiegel het ontgelden en aan De Wilg werden twee andere auto's bekrast. De vernielingen moeten zijn aangericht op dinsdag tussen de vroege ochtend en middag. Een schadebedrag is niet bekend.

Huissen, snelheidscontrole
Bij een dinsdag gehouden snelheidscontrole op de Karstraat werden 29 overtredingen geconstateerd. In totaal 795 voertuigen passeerden de radar tussen een uur en kwart over twee 's middags. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u., terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 50.

Huissen, verkeersongeval met gewonde
Op de Vlierstraat in Huissen raakte dinsdagochtend omstreeks half negen een 44-jarige Huissense gewond na een val van haar fiets. De vrouw moest met een vermoedelijke beenbreuk worden opgenomen in het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem. De vrouw verklaarde te zijn uitgeweken voor een kind, waarop ze de macht over het stuur verloor. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Huissen, oplichting
Vermoedelijk door het 'hengelen' van poststukken uit de brievenbus is een 39-jarige inwoonster uit Huissen opgelicht. De Huissense ontdekte dat er geld werd overgeschreven naar een geheel andere rekening dan de bedoeling was. Na onderzoek door de Postbank heeft de Huissense haar geld inmiddels weer terug. Gebleken is dat een onbekende kennelijk kans gezien heeft een overschrijvingskaart uit de brievenbus te lichten en de gegevens te veranderen.

Bemmel, snelheidscontrole
In Bemmel gingen dinsdagmorgen op de Papenstraat 100 overtreders op de bon. Bij een snelheidscontrole tussen half tien en twaalf uur passeerden 1549 voertuigen de camera. Hier werd een hoogste snelheid geconstateerd van 91 km/u., bij een wettelijk vastgestelde maximum snelheid van 50 km/u.

Duiven, doorrijden na aanrijding
Een omgereden lantaarnpaal, een omgeploegde tuin en een totaal vernielde auto zijn het droevige resultaat van een dollemansrit, afgelopen nacht in Duiven. Surveillerende agenten viel omstreeks twee uur vannacht het rijgedrag op van een personenauto op de Rijksweg in Duiven. Toen de agenten keerden om de auto een stopteken te geven ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Op de Achterste Weide ging het mis: de auto vloog uit de bocht en ramde een lantaarnpaal. Toen de politie de bestuurder wilde aanspreken ging hij er andermaal vandoor. Op aanwijzing van een getuige werd de auto zwaar beschadigd aangetroffen in een tuin van een van de woningen aan De Maatjes, de bestuurder had zich al weer uit de voeten gemaakt. De identiteit van de bestuurder is inmiddels bekend, hij zal over het voorval nader door de politie aan de tand worden gevoeld.

Giesbeek, buitenboordmotor gestolen
Vanaf een zeilboot, die op een trailer stond op de walplaats aan de Havenweg in Giesbeek, is afgelopen weekend een buitenboordmotor ontvreemd. De eigenaar, een 53-jarige inwoner uit Arnhem, ontdekte de diefstal dinsdagochtend. De buitenboordmotor was met een slot aan de boot bevestigd, de waarde van de motor is onbekend.

Zevenaar, diefstal auto
Vanaf het Stationsplein in Zevenaar is dinsdag tussen half acht 's ochtends en vijf uur 's middags een auto ontvreemd. Het gaat om een zwarte Mazda 323. De eigenaar, een 25-jarige man uit Pannerden, is extra benadeeld: in de auto bevond zich ook een aanzienlijke hoeveelheid gereedschap.

Zevenaar, mishandeling
Een 43-jarige inwoner uit Zevenaar liep dinsdagavond omstreeks kwart over acht klappen op voor zijn woning aan de Vondellaan. De man liep hierbij verwondingen op aan zijn gezicht. De mishandeling werd vermoedelijk gepleegd door een 44-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, hij werd korte tijd later door de politie aangehouden. De aanleiding van de mishandeling is niet bekend, de politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Zetten, inbraak woning
Enkele duizenden euro's en vreemde valuta waren de buit bij een inbraak in een woning aan de Parallelweg Noord in Zetten. Maandagmiddag, tussen een uur en half zeven 's avonds sloeg het dievengilde zijn slag: het slot van de achterdeur werd verbroken en men doorzocht de woning.

Elst, brutale winkeldiefstal
Bij een winkeldiefstal bij de Golff supermarkt in Elst werd maandag omstreeks kwart voor vier 's middags een hoeveelheid shampoo buitgemaakt. Een jongeman wandelde de supermarkt binnen en stopte enkele flessen shampoo in een tas en liep de zaak uit. Een personeelslid ontdekte diefstal en trachtte de jongen staande te houden. Eenmaal buiten bleek de verdachte nog een maat te hebben die hem op de brommer opwachtte. Gezamenlijk gingen ze er vandoor met een buit van enkele tientallen euro's.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Persberichten Politie Over-BetuwePostbus 21, 6900 AA Zevenaar Internet: communicatie@politierivierenland.nl