Politie Midden- en West Brabant

Perberichten 4 september 2002 district Oosterhout

Datum: 4/9/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Geen bijzonderheden

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontrole
MADE: Snelheidscontrole gehouden in de gemeente Drimmelen van 09.00 tot 17.00 uur:
Crullaan van 09.49 tot 11.49 uur
Passanten : 645
Overtredingen : 30
Hoogste snelheid : 75 km per uur

HOOGE ZWALUWE : Meting gehouden op de Spoorstraat van 12.05 tot 13.35 uur
Passanten : 245
Overtredingen : 25
Hoogste snelheid : 54 km per uur

WAGENBERG: Meting gehouden op de Dorpsstraat van 13.45 tot 16.15 uur Passanten : 260
Overtredingen : 95
Hoogste snelheid : 68 km per uur

Rijden onder invloed.
GEERTRUIDENBERG: Op de Haven is een 63 jarige inwoner van Geertruidenberg bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol een personenauto bestuurde. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. De man weigerde volledig mee te werken aan het onderzoek.

Opgevoerde bromfiets
Made: Werd van een 16 jarige Madenaar een bromfiets voor onderzoek uit het verkeer genomen. Dit in verband met een overschrijding bij de geluidsmeting. Op de rollentestbank bleek het vermogen van deze bromfiets zo groot te zijn dat die niet gemeten kon worden. De officier van justitie moet beslissen of de jongen zijn bromfiets al of niet terug krijgt.

Team Oosterhout
Zakkenrollerij
OOSTERHOUT: Op dinsdagmiddag 3 september 02 is van een Oosterhoutse vrouw in het winkelcentrum "De Arendshof" de portemonnee gerold. Zij had de portemonnee opgeborgen in haar afgesloten handtas. Daarin zat onder andere een geldbedrag van 300 euro, een identiteitskaart en een bankpas.

Alcoholcontrole te Oosterhout
OOSTERHOUT: Is op 4 september 02 omstreeks 00.05 uur op de Wilhelminakanaal Zuid een 31 jarige inwoner van Oosterhout bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Uit onderzoek bleek dat hij 930 ug/l blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij mocht de komende vier uur niet rijden.

Team Gilze en Rijen
Twee aanhoudingen na tanken zonder te betalen.
GILZE: In de nacht van dinsdag op woensdag is bij een benzinestation langs Rijksweg A58 te Gilze getankt zonder te betalen. Mede dankzij de oplettendheid van anderen is een ingesteld onderzoek. Door de politie konden diezelfde nacht twee inwoners van 41 en 30 jaar uit Goirle worden aangehouden en ingesloten. Beiden mannen worden momenteel gehoord.

Snelheidscontrole
RIJEN: Werd door de politie op dinsdag 3 september op de Bredestraat en Statenlaan een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd. Vijf bestuurders reden sneller dan de toegestane maximum van 50 km/uur en kregen een bekeuring.

Team Dongen:
Aangehouden winkeldieven.
DONGEN: Op 4 september 02 zijn twee mannen in een winkel aangehouden. Een 19 jarige man uit Rijen en een 21 jarige man uit Breda. Zij wilden een paar sportschoenen stelen. De oplettendheid van een medewerker leidde tot de aanhouding van beide verdachten. Na verhoor zijn ze heengezonden. De man uit Breda mocht een dagvaarding in ontvangst nemen. Tegen de Rijenaar was te weinig bewijs en hij ging dus vrijuit.

Team Loon op Zand
Geen bijzonderheden

Team Waalwijk:
Diefstallen van personenauto's
WAALWIJK: Op 3 september 02 is in de avonduren een Opel Corsa met het kenteken SH-LR-98, gestolen vanaf de parkeerplaats aan de Taxandriaweg (achter het gemeentehuis) Later die nacht werd vanaf de Anna Blamanstraat een Skoda Octavia kenteken RV-91-SK gestolen .

Gestolen auto aangetroffen
WAALWIJK: Op 3 september 02 omstreeks 19.15 uur, werd op de parkeerplaats van De Els te Waalwijk een Opel Kadett aangetroffen welke gestolen bleek te zijn. De auto was inmiddels aan de rechtervoorzijde beschadigd. Deze auto wordt aan de eigenaar terug gegeven

Einde berichtgeving.