Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, woensdag 4 september 2002

Datum: 4/9/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Vernieling auto
Op zondag 18 augustus werd, zoals nu pas bekend werd, tussen 01.00 en 10.00 uur een auto bekrast die geparkeerd stond op de Oudlandsestraat te Steenbergen. Het betreft een Volkswagen Passat Stationwagen die aan de linkerachterzijde met een scherp voorwerp bekrast werd. Het voertuig stond met de beschadigde zijde langs het trottoir. De schade bedraagt ca. 600 euro. De politie heeft aangifte opgenomen.

Poging inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag werd er gepoogd in te breken in een woning aan het Dijkplan te Steenbergen. De bewoner ontdekte in de vroege ochtenduren dat men aan de achterzijde van de woning had getracht de deur ter hoogte van het slot open te wrikken. De dader(s) zijn niet binnen geweest en er werd dan ook niets gestolen.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Auto-inbraken
In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 september vonden diverse auto-inbraken plaats in de wijk de Bergse Plaat, onder andere aan de Kervinkpolder (2 stuks), Lobenpolder, Nieuwland, Zeekraal en de Zwartewaal (2 stuks). Daarbij werd met name geluidsapparatuur weggenomen.

Vernielingen
Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur, werd op de Markiezaatsweg door twee jongens van circa 11 jaar oud met stenen naar voorbij rijdende auto's en vrachtauto's gegooid. Dit gebeurde vanaf de bruggen en vanaf de geluidswallen ter hoogte van de Olaf Palmebrug. De politie heeft in totaal 5 aangiften opgenomen van gesneuvelde autoruiten, kapotte spiegels en flinke materiële schade.

TEAM WOENSDRECHT

Fietsende vrouw bedreigd en mishandeld
Een 31-jarige vrouw is dinsdagmorgen, terwijl ze met haar fiets in de richting van Putte naar Hoogerheide fietste, op het fietspad langs de Putseweg in Ossendrecht, bedreigd en mishandeld door twee mannen, welke eveneens met de fiets waren. Nadat de vrouw op aanroepen en enkele scheldwoorden niet reageerde, reden de mannen de vrouw achterna. Door een van de mannen werd de vrouw hard op haar rug gestompt. Tevens werd haar rug met 'n scherp voorwerp bekrast. De vrouw slaagde erin door hard te fietsen de mannen te ontvluchten. Door de politie is onder andere bij passanten een buurtonderzoek ingesteld. Dat heeft tot op heden helaas echter nog niets opgeleverd.

TEAM RUCPHEN

Ongeluk met gemotoriseerd stepje
Vanmiddag omstreeks 12.45 uur reed een jongetje van 8 jaar met zijn step in een de Thornerstraat in Sprundel tegen een 51-jarige inwoonster van die plaats, die op de openbare weg liep. Hierdoor raakte deze mevrouw licht gewond aan haar benen. De politie heeft de identiteit van de jongen achterhaald en hem op het politiebureau uitgenodigd met zijn ouders om de schade te regelen en hen direct op de eventuele consequenties te wijzen van het rijden met de stepjes.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Brutale diefstal auto
Vanuit een bedrijf op de Borchwerf werd gisterenmiddag kort voor 11.30 uur een auto gestolen. De bedrijfsleider van het bedrijf had zijn auto in de werkplaats gezet om te controleren. Toen hij dit wilde doen ging de telefoon, die hij ging beantwoorden. Terwijl hij hiermee bezig was zag hij zijn auto met grote snelheid achteruit de werkplaats uitrijden. Het betreft hier een grijze Ford Focus, kenteken 87-GX-TL. De politie heeft aangifte van de diefstal opgenomen en de auto als gestolen laten registreren.

Beroving portemonnee
Gisterenavond omstreeks 22.15 uur zag een 18-jarige jongen een man van zijn fiets vallen op de Burgerhoutsestraat. Hij wilde deze man helpen maar kon hem in zijn eentje niet omhoog tillen en besloot hulp te gaan halen in een naburig café. Hij zag twee jongens op de fiets aankomen. Die stopten ook bij de man en hielpen hem omhoog, echter dit met doel om zijn portemonnee te kunnen rollen. Dit is ook gedaan waarna ze de man op de grond lieten vallen. Het slachtoffer hiervan betreft een 67-jarige man die te dronken was om te fietsen.

Softdrugs
Bij controle van een Belgisch voertuig werd door de politie in de auto een zak met 80 gram hennep aangetroffen. De twee inzittenden, een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw uit België werden hiervoor aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen de twee zal door de politie proces-verbaal wordt opgemaakt.