Korps: Groningen, plaats: Groningen 4-09-2002
Politie lost zeven gewapende overvallen op Woensdag 4 september 2002

Reeks overvallen

Een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats die op 26 augustus werd aangehouden na een overval op een supermarkt aan de Eyssoniusstraat in Groningen heeft tegenover de politie nog zes overvallen bekend. De man pleegde in een periode vanaf 12 augustus tot 26 augustus zes overvallen op winkels en een overval op een bewoner van de Verlengde Willemstraat in Groningen. Bij alle overvallen waarvan er vijf in de stad Groningen werden gepleegd dreigde de man met een mes of steekwapen en roofde geld mee. Zijn totale buit bedroeg zon 1500 euro. Het buitgemaakte geld ging op aan het gebruik van verdovende middelen.

De opgeloste gewapende overvallen vonden plaats op 12 augustus; slijterij in Hardenberg, 15 augustus; drogisterij Overwinningsplein Groningen, 19 augustus; drogisterij in Paterswolde, 20 augustus; warenhuis Verlengde Hereweg Groningen, 24 augustus tijdschriftenwinkel Overwinningsplein Groningen, 25 augustus bewoner Verlengde Willemstraat en 26 augustus supermarkt Eyssoniusstraat.

De aangehouden verdachte was op 10 augustus vanuit een penitentiaire inrichting met weekendverlof gegaan. Hij keerde niet terug van het weekendverlof en pleegde zijn eerste overval in het oosten van het land. Daarna verkaste de man naar Groningen waar hij in slaaphuizen en bij kennissen overnachtte en zich via de overvallen van geld voorzag. Het roofcoördinatieteam die het onderzoek heeft gedraaid is bezig met de afronding van de processen-verbaal. De verdachte zit in bewaring.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)