Gemeente Capelle a/d IJssel

Eerste resultaten kwaliteitsimpuls openbare ruimte zichtbaar

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft vandaag de stand van zaken van de kwaliteitsimpuls openbare ruimte besproken en tevreden vastgesteld dat veel investeringen in de openbare ruimte in uitvoering zijn of reeds zijn gerealiseerd.

In 2001 stelde de gemeenteraad 1,6 miljoen euro ter beschikking om daarmee de kwaliteit van de openbare buitenruimte te verbeteren. Voor dit bedrag werd vervolgens een verdeelsleutel ontwikkeld en concrete plannen gemaakt. Direct in 2002 is gestart met de uitvoering van deze plannen. De gemeente heeft bij het maken van de plannen nauw samengewerkt met de WijkOverlegPlatforms (WOPs) De WOPs mochten zelf de prioriteiten aangeven waaraan het extra geld in de wijk zou moeten worden uitgegeven. Voor de wijkoverstijgende zaken bepaalde het college hoe het geld werd besteed.

Voorbeelden van enkele voltooide werken zijn:
- het aanbrengen van een trap voor de voormalige muziekschool aan de Dorpsstraat,

- het herinrichten van de parkeerplaats aan de Willem Barentszstraat en

- het ophogen en opnieuw bestraten van de voet-fietsverbinding tussen de Wingerd en het Meidoornveld.

Al deze projecten zijn gereed met uitzondering van het opnieuw beplanten dat erbij hoort. Dat kan pas in het nieuwe plantseizoen worden uitgevoerd dat op 15 oktober van start gaat. De uitvoering van de plannen loopt door tot begin 2003.