OPEN UNIVERSITEIT NEDERLAND

EuroMBA Consortium/Open Universiteit beste nieuwkomer

Euro MBA, de MBA-opleiding van de Open Universiteit Nederland en vijf Europese universiteiten en business schools, is als hoogste nieuwkomer geëindigd in de top-20 van MBA-opleidingen in ons land. Dat blijkt uit onderzoek van het SCO-Kohnstamm Instituut voor onderzoek van Opvoeding en Onderwijs. De resultaten van het onderzoek worden morgen, woensdag 5 september gepresenteerd in het vaktijdschrift Intermediair. Met een rapportcijfer van 8,52 laat Euro MBA gevestigde namen als Rotterdam School of Management (RSM), Nijenrode University en Maastricht School of Management (MSM) achter zich.

Euro MBA (voluit European Master of Business Administration) is een internationaal executive MBA-programma bestemd voor internationale managers. Momenteel volgen veertig high potentials de opleiding. De meeste deelnemers komen uit de Europese gemeenschap, maar er participeren ook managers uit Australië en de Verenigde Staten. Door de internationale spreiding wordt het MBA-programma via innovatieve onderwijsmethodes aangeboden (blended learning). De deelnemers krijgen een mix van e-learning gecombineerd met face-to-face onderwijs voorgeschoteld. Elke vier maanden komen zij bijeen in een zogenaamde Residenital Week die georganiseerd wordt door een van de Europese instellingen die meewerken aan het MBA-programma. Elke Residential Week concentreert zich rond een specifieke economische sector, een regio, managementvaardigheden en/of een managementthema.

De meeste deelnemers zijn werkzaam in de consulting business (ict, engineering, en human recources) en in financial services (banking, investment en accounting). Dat de opleiding hoog gewaardeerd wordt blijkt niet alleen uit het onderzoek van het SCO Kohnstamm Instituut, maar ook uit het feit dat veel van de deelnemers al tijdens het opleidingsprogramma promotie maken. De jongere deelnemers (onder de 30 jaar) promoveren vaak naar een hogere managementfunctie, oudere deelnemers maken vaak de stap richting business unit manager en/of directielid.

In het onderzoek van het SCO Kohnstamm Instituut neemt Euro MBA de vierde plaats in. Daarmee is zij de eerste nieuwkomer onder de Nederlandse MBA-opleidingen. Tweede nieuwkomer is Maastricht School of Management, dat de negende plek in neemt. Gerenommeerde instituten als RSM en Nijenrode University komen niet verder dan de zevende en achtste plaats.

Consortiumpartners EuroMBA zijn:
Open Universiteit Nederland, IAE Aix-en-Provence, Frankrijk, AUDENCI Nantes.Ecole de Management, Frankrijk, Akademie für Weiterbildung Delmenhorst/ EuroStudyCentre, Duitsland, EADA, Spanje en twee associate partners: de University of Jyväskylä, Finland en University College Dublin, Ierland.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het Bureau bestuursondersteuning van de Open Universiteit Nederland, telefoon: 045-5762897.


03 sep 02 09:32