SENTER

50 procent meer inschrijvingen bij ICT-Kenniscongres 2002

In totaal hebben zich begin deze week (maandag 2 september) het moment van sluiten van de online registratie, in totaal meer dan 2000 mensen geregistreerd voor het ICT-Kenniscongres 2002. Circa 1500 mensen hebben aangegeven allebei de dagen aanwezig te zullen zijn en circa 500 mensen gaan een van beide dagen.
Ook op de beide congresdagen kunnen bezoekers zich registreren. Als we hier een on site registratie bijrekenen, zegt ICT-Kenniscongres manager Lodewijk Bos, dan verwachten we in totaal zo'n 2300 deelnemers. Het kenniscongres heeft ook een kennismarkt waarop bedrijven en kennisinstellingen hun noviteiten demonstreren. Deze totale formule, bedacht door het Ministerie van Economische Zaken, heeft zich duidelijk bewezen.
In 2001 namen meer dan 1300 bezoekers deel aan lezingen en bezochten zij de kennismarkt. Meer dan 60 lezingen werden gegeven en het publiek kon ongeveer 130 demonstraties zien.
Het programma van 2002 is nog uitgebreider. Het kent meer dan 70 lezingen en een kennismarkt, die de gehele Statenhal van het Nederlands Congresgebouw in Den Haag gaat vullen met meer dan 200 presentaties.
Minister Maria van der Hoeven van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen opent het congres donderdagochtend 5 september aanstaande.
Senter en NWO tekenen voor de organisatie in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.