Ingezonden persbericht

Start verkoop 106 appartementen Cruquiuskade in De Zuiderkerk

Het Funen: een nieuwe impuls aan de rand van het Oostelijk Havengebied

Amsterdam, 3 september - Op donderdag 5 en vrijdag 6 september start de verkoop van 106 nieuwbouwappartementen aan de Cruquiuskade in Amsterdam. De Cruquiuskade maakt deel uit van het Funen (www.funen.nl), een nieuwe woonbuurt die aan het centrum van Amsterdam grenst. Met de ontwikkeling van het Funen krijgt de buurt rond het braakliggende terrein tussen de Cruquiuskade en het aantrekkelijke Oostelijk Havengebied een nieuwe impuls. De verkoopmanifestatie van de appartementen die wonen en werken kunnen combineren, vindt plaats in de Amsterdamse Zuiderkerk.

Naast deelproject Cruquiuskade bestaat het Funen uit deelproject De Sporenboog - een appartementengebouw langs het spoor - en deelproject Het Funenpark - een groen binnengebied met diverse appartementenvilla's die door gerenommeerde Nederlandse architecten zijn ontworpen. Door de gunstige ligging van het Funen is zowel de binnenstad als de ringweg A10 snel te bereiken. Alle belangrijke voorzieningen zijn op loopafstand.

Cruquiuskade
Het Funen wordt ontwikkeld door Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling B.V. Het appartementengebouw Cruquiuskade, genoemd naar de kade waaraan het ligt, heeft acht woonlagen. Op de begane grond zijn commerciële ruimtes, waar zich bijvoorbeeld winkels, ateliers en adviesbureaus kunnen vestigen. Daarboven bevinden zich 106 appartementen in diverse varianten. Er zijn woon-werkappartementen, penthouses en maisonnettes. De oppervlakten variëren van 68 m² tot 186 m², met een indeling van twee tot vijf kamers. Alle woningen hebben een inpandige serre of een terras, sommige appartementen zijn voorzien van beide. Aan de noordkant komt het besloten Funenpark. De zuidzijde biedt uitzicht op de Nieuwe Vaart en de oude molen De Gooyer. Bij diverse appartementen bestaat de mogelijkheid tot aankoop van een parkeerplaats in de stallingskelder.

Verkoopmanifestatie
De verkoop van de 106 appartementen aan de Cruquiuskade start tijdens de verkoopmanifestatie op 5 en 6 september in De Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72 te Amsterdam. De manifestatie kan op donderdag 5 september van 9.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag 6 september van 09.00 uur tot 16.00 uur bezocht worden.

Voor meer informatie
Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling B.V.
Marjolein Jongerius
Telefoon (036) 529 30 00
E-mail funen@heijmans.nl

Fris Makelaars
Telefoon (020) 419 84 95
E-mail panamalaan@fris-makelaars.nl