Politiek cultureel centrum ACU Utrecht
DATUM TITEL
05-09-2002 Cabaret van Johan Stevens
05-09-2002 The Lynch + Cocktailbar: dj Fozzie
06-09-2002 Vitamine ACU-disco: dj Moshje en dj Megawhite 06-09-2002 Brain Of Morbius (UK) & Sack 'o' Woes
07-09-2002 Gruis
08-09-2002 Filmhuis Pasthéi: Requiem For A Dream
08-09-2002 Filmhuis Pasthéi: Heavenly creatures
12-09-2002 The Lynch + Cocktailbar: dj Anaoi!
13-09-2002 Vitamine ACU-disco: dj's ÜberJörgl en Michael Knight 14-09-2002 De Pit: Nomen, Skirl, El Shit
18-09-2002 Oi Polloi (UK) , Stroh (Esp)
19-09-2002 The Lynch + Cocktailbar: dj's Silver Surfers 20-09-2002 ALARM! politiek café
20-09-2002 Tarantism (UK)
21-09-2002 Queerparty Cruise-Control
22-09-2002 Hardcore Matinee: No More Lies(ES), Crowpath (Zwe), Pignation (Pol), Submerge(F) 26-09-2002 The Lynch + Cocktailbar: dj's Sannemander en Gandalf 27-09-2002 Popronde Utrecht: Voicst & Feverdream
28-09-2002 Info avond Turkse Hongerstakers

Elke maandag: 18:00 Chinees eetcafé (STIL)
Elke dinsdag: 17:00 Kraakspreekuur
18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke woensdag 15:00 Voko Winkel
18:00 Voko Veganistisch eetcafé
Elke donderdag: 18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke zaterdag: 14:00 Schism infoshop
Elke zondag: 18:00 Vegetarische dagschotel

Zie ook: http://www.acu.nl

---

Donderdag 5
Cabaret van Johan Stevens

Dat ze dat niet eerder hebben bedacht! Cabaret in het ACU! Johan Stevens is de cabaretier van vanavond en hij introduceert een nieuwe voorstelling genaamd Hand in Hand. Johan is precies tien jaar geleden begonnen met het schrijven van zijn eerste stukjes cabaret. Al snel stond hij voor zo'n 900 mensen! Hij bleef met regelmaat optreden en in 1999 deed 'ie mee aan het Camerettenfestival in Rotterdam, waar hij de halve finale haalde. 'Hand in Hand' gaat over loslaten, vasthouden, doorgaan, stoppen, komen, blijven, gaan, willen, weten en durven. En dat allemaal in 20 minuten!!! Kom kijken en lach met een reden!

Aanvang: 20:45 * Entreé: 2,50


---

Donderdag 5
The Lynch + Cocktailbar: dj Fozzie

dj Fozzie draait rock, rock en nog meer rock, maar een beetje pop wordt ook niet geschuwd. De Cocktailbar ziet de humor er ook wel van in en zal dan ook aanwezig zijn met zeer komische cocktails!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 6
Vitamine ACU-disco: dj Moshje en dj Megawhite

Aanvang: 00:30 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 6
Brain Of Morbius (UK.) & Sack 'o' Woes

Brain of Morbius maakt over-de-top-punk, maar dan zonder gitaren. Hoe ze dat dan wel doen, blijft een beetje een mysterie. Ze combineren dit met een bijna maniakale live-performance, dus dat wordt ruimschoots het bekijken waard. Sack 'O' Woes komt uit Hoorn en omstreken en bestaat voor de helft uit oudgedienden van de legendarische Vernon Walters, Gepöpel, Antidote en zelfs Johan! Ze maken aanstekelijke melodieuze garage-punk met van die uitermate prettige meezingrefreintjes. Aansluitend Vitamine ACU-disco met dj Moshje en dj Megawhite.

Aanvang: 22:00 * Entreé: 5,-


---

Zaterdag 7
Gruis

ACU's tweemaandelijkse gothic dansavond is weer aan de beurt. De muziek die je kunt verwachten is in principegothic, maar uitstapjes naar 80's pop en nieuwe en oude alternatieve muziek worden niet vermeden. Dus muziek van de jaren tachtig, negentig en nu worden na elkaar en door elkaar gedraaid. Een indicatie van wat typische GRUIS-muziek is: The Cure, Wumpscut, Nick Cave, Engelstaub, Skinny Puppy, Aphex Twin, Swans, Will, Sisters of Mercy, Velvet Acid Christ, Clan of Xymox, Die Form en Depeche Mode.Dj's: Maarten, Hans D. en M.

Aanvang: 22:00 * Entreé: 2,50


---

Zondag 8
Filmhuis Pasthéi: Requiem For A Dream

Deze film is een docudrama over het leven van Sara Goldfarb, een eenzame, aan televisie verslaafde weduwe, haar zoon Harry, zijn vriendin en zijn drugs dealende vriend Tyrone. Als Sara de kans krijgt om mee te doen aan een televisiequiz besluit ze af te vallen. Daardoor raakt ze verslaafd aan de dieetpillen. Ondertussen zien we Harry en zijn vrienden die aan de heroïne en cocaïne zijn. De film laat goed zien in wat voor neerwaartse spiraal ze terechtkomen en hoe het leven in een klap een totaal andere wending kan nemen. Regie: Darren Aronofsky * speelduur 102 min. * 2000 * Drama

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,40


---

Zondag 8
Filmhuis Pasthéi: Heavenly creatures

Pauline Parker en Juliet Hulme ontmoeten elkaar op school in de jaren 50. Vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijk en zijn ze elk moment van de dag bij elkaar om te schrijven over hun fantasieland of hun eigen uitvindingen. Ze raken steeds verder in hun eigen wereld en groeien zo naar elkaar toe dat hun families zich ernstige zorgen gaan maken. De twee weten dat zij zelf heel anders zijn dan de rest van de wereld en zetten alles op alles om bij elkaar te blijven! Regisseur: Peter Jackson * speelduur 99 min. * 1994 * Drama/Crime

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,40


---

Donderdag 12
The Lynch + Cocktailbar: dj Anaoi!

dj Anaoi! draait muziek voor de geeks en losers onder ons. Van punk tot Kylie, van klassiek tot Britpop, van hardcore tot hiphop, kortom van alles! Dus kom binnen als Peter Parker en ga weg als Spiderman! De Cocktailbar is er ook weer bij met vrolijkmakende drankjes!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 13
Vitamine ACU-disco: dj's ÜberJörgl en Michael Knight

Vanavond zullen dj's ÜberJörgl en Michael Knight je voorzien van een flinke portie Electro Voice, Ghetto Rap, Abstract Hip-Hop en Japanse Scream-Disco. Mochten deze termen je niets zeggen, dan kunnen wij vast verklappen dat je zeker niet stil hoeft te blijven staan. De dansbaarheid staat ook vanavond weer hoog in het vaandel van de Vitamine ACU!

Aanvang: 23:00 * Entreé: gratis


---

Zaterdag 14
De Pit: Nomen, Skirl, El Shit

Nomen maakt ingewikkelde moderne muziek vinden ze zelf, dus dan weet je het wel: invloeden van Meshuggah. Ze stonden ook nog op Ozzfest. Terug van al in de Pit geweest (juni 2001): Skirl! Superstrakke Brabo's met hier en daar wat Tool en Meshuggah. El Shit! Que? Nee hoor, ze komen gewoon uit Stadskanaal. In een broeierige aardappelschuur maken ze stressmetal met invloeden van (daarzijnzeweer!) Meshuggah, Deftones, Korn en Fear Factory. Naar eigen zeggen spelen ze met wisselende breaks, psychydelische invloeden en verrassende breaks.

Aanvang: 22:00 * Entreé: 5,-


---

Woensdag 18
Oi Polloi (UK) , Stroh (Esp)

Oi Polloi(UK) en Stroh(Esp) Oi Polloi komt uit Schotland en gaat al heel wat jaren mee. Ze hebben heel wat bezettingswisselingen achter de rug. Het verhaal gaat dat er al 65 mensen in de band gespeeld hebben. Ze maken typisch Engelse anarcho-punk. Catchy en melodieus en toch venijnig en opzwepend. Een punklegende op de bühne van het ACU. Stroh werd in 1994 in Cataloni' (Spanje) opgericht. Ze stonden eerder in Utrecht, maar nog niet bij ons. De muziek die ze maken is skacore, wat zoveel wil zeggen als ska met een ruig gitaar randje en natuurlijk blazers! Deze combi staat ervoor garant dat je de pan uit swingt!!

Aanvang: 22:00 * Entreé: 5,-


---

Donderdag 19
The Lynch + Cocktailbar: dj's Silver Surfers

De dj's van vanavond zijn The Silver Surfers (dj The Saint & dj Sir Flow) draaien muziek uit de tijd dat R&B nog Rhythm and Blues betekende, Biet geen groente was maar een (vaderlandse) muziekstijl, afspeelapparatuur geen 'random' of 'shuffle' knop had, maar een keuzeschakelaar tussen 33 en 45 toeren, en Lounge nog niet uit Oostenrijk kwam. Voor wie het nog niet doorhad: vanavond draait het om maar één decennium: de sixties. En dan bedoelen we geen flowerpower-hippieliedjes voor bij het kampvuur, maar rauwe garagepunk, stampende soul, trashy rock 'n 'roll, galmende surf, swingende lounge, en beat, veel beatmuziek. Denk Austin Powers, denk Dick Dale, denk Thunderbirds, denk Sam & Dave, kortom: doe je dansschoenen aan, and say 'YeahYeah'! De Cocktailbar zegt YeahYeah en serveert weer de meest groovy cocktails

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 20
ALARM! politiek café

Politiek Café Alarm met live: Tarantism Vanavond is alweer de vierde editie van politiekcafé Alarm!, het podium van en voor links-radicaal Utrecht. Tijdens deze avond nemen personen en groepen de gelegenheid te baat om ruchtbaarheid aan hun initiatief te geven; vanaf een zeepkist kunnen zij een oproep doen voor deelname aan een actie of project, verslag uit brengen, of de aanwezigen informeren over actuele onderwerpen. Naar aanleiding van iedere spreker is er gelegenheid tot het stellen van vragen en een korte discussie. Doel van Alarm! is om maatschappijkritische mensen en groepen met elkaar in contact te brengen, idee'n uit te wisselen, elkaar van acties en projecten op de hoogte te stellen en uit te nodigen om mee te doen, zodoende het netwerk van buitenparlementaire groepen versterkend en uitbreidend. Zowel nieuwkomers als oudgedienden in actief Utrecht (en daarbuiten) zijn van harte welkom om kennis te nemen van de actualiteit vanuit een linkse invalshoek. De vorige drie avonden waren een groot succes, mede door de gehanteerde formule; de interactie tussen sprekers en publiek zorgt voor een levendige sfeer. Deze avond sprekersters van: Steungroep 'Vrouwen zonder verblijfsvergunning', Vereniging solidair. Video: Dierenleed in circussen. Stands: Rooie Rat; Silly Screens (T-shirts e.d.) Dus: Inspireer en laat je inspireren in ontspannen sfeer op het progressieve podium van Utrecht. Tot vanavond!

Aanvang: 20:30 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 20
Tarantism (UK)

Na het ALARM! café zal de Engelse Folkgroep TARANTISM een optreden verzorgen. De muziek die zxe maken is net iets traditioneler dan Headmix, maar minstens zo dansbaar. Hierop aansluitend Vitamine ACU disco.

Aanvang: 23:00 * Entreé: 3,50


---

Zaterdag 21
queerparty Cruise-Control

Een queer avond vol synthesizer muziek van vroeger en nu gedraaid door volksmenners DDR & CCCP. Voor queers, gays, mietjes, dykes, trava's, gender-benders, flikkers, transsexuelen, potten, homo's, wanne-be's en hun vriend(inn)en die van synthesizers houden en niet bang zijn daarvoor uit te komen. Be there or be squere. Dj's DDR & CCCP draaien de lekkerste, de vetste en de pakkendste synthesizer helden als yazoo, Miss Kitten, Divine, Ladytron, Duran Duran, Trans X, Human League, Soft Cell, Pet Shop Boys, Kraftwerk, Felix da Housecat en electro zo maar door. Fasten your seatbelts & enjoy the ride

Aanvang: 23:00 * Entreé: 2,-


---

Zondag 22
Hardcore Matinee: No More Lies(ES), Crowpath (Zwe), Pignation (Pol), Submerge(F)

CROWPATH is een Zweedse hardcore noise band die makkelijk vergeleken kan worden met bijvoorbeeld Dillinger Escape Plan. Chaotische uitbarstingen van rond de een minuut beuken je van de ene kant naar de andere kant van ons pittoreske en zo uitermate sfeervolle zaaltje!!! Deze band bestaat nog niet zo lang en komt binnenkort met een release op de proppen. NO MORE LIES is een Spaanse band. Echt even een rustpuntje in deze met herrie en snelheid gevulde middag. Hun muziek kan vergeleken worden met onder andere Hot Water Music en Fugazi. Muziek van dit trio is uitgebracht op het bekende Spaanse label Bcore. SUBMERGE komt uit Frankrijk en ramt donkere zware politiek geladen metaalbevattende hardcore. Deze mannen spelen naar eigen zeggen sludgie-hardcorepunk met een technische inslag, met de nadruk op slag. Invloeden komen zowel van Iron Maiden, Converge als Catharsis, lijkt je dat niet wat? PIGNATION uit Polen ramt echt door als een stel bezeten demonen! Zware crust- achtige punkiepowerviolencegrind blaast uit hun versterkers. Onlangs toerden ze nog in Amerika en speelden ze met onder andere Life's Halt en allerlei andere 'hippe' Amerikaanse thrashie hardcore bands.

Aanvang: 15:00 * Entreé: 5,-


---

Donderdag 26
The Lynch + Cocktailbar: dj's Sannemander en Gandalf

dj Sannemander en Gandalf draaien alles wat oud en hard is! De CocktailBar from Hell zal iedereen bijstaan met geen oude maar wel harde cocktails.

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 27
Popronde Utrecht: Voicst & Feverdream

Reizend festival, dit jaar in elf steden en voor het eerst in Utrecht. Talentvolle Nederlandse bands presenteren zich. Het centrum is het festivalterrein, de verscheidenheid aan cafés de podia. Het festival is niet streng in de leer als het om 'muziekstijl' gaat en geeft een overzicht van wat er in Nederland op muziekgebied gebeurt. Van oprechte Nederpop tot ranzige Rock 'n' Roll, van stampende Blues tot Dance van Nu; het staat geprogrammeerd op het festival. Vanavond in het ACU staat Voicst op het podium. 'American College Pop' draagt de titel van de come-back van dit Amsterdamse trio. Stevige, stuwende gitaarmuren, gedreven zang. Power Indiepop, energie uitmondend in pure adrenaline. Mochten direct het voorprogramma van Millionaire in Paradiso doen. Feverdream werd het meest treffend gerecenseerd in het Duitse blad Ox: 'Feverdream speelt absoluut bijzondere, koortsig vibrerende, hoekige gitaarrock-emo-noise met hectische ritmes...' Live een belevenis, dit zeer jonge trio geeft echt alles! Van het Transformed Dreams label (o.a. Green Hornet, Zoppo, Seedling).

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis


---

Zaterdag 28
Info avond Turkse Hongerstakers

Sinds 20 oktober 2000 houden politieke gevangenen in Turkije een hongerstaking voor de verbetering van de omstandigheden waarin zij verblijven. Op 28 mei 2002 hebben acht Turkse revolutionaire organisaties verklaard vanaf die dag de hongerstaking te hebben be'indigd. De DHKP-C zet de hongerstaking tot de dood voort. De Turkse staat is tot op heden absoluut niet bereid om enige concessies te doen aan de hongerstakers. Bij deze hongerstaking zijn al 91 doden gevallen. Daarnaast hebben meer dan 400 hongerstakers ernstige schade aan hun gezondheid opgelopen. Ze lijden aan het syndroom van Wernicke-Korsakoff, wat gepaard gaat met een ernstige vorm van geheugenverlies. Om deze mensen medische hulp te kunnen bieden zijn organisaties in Turkije bezig met diverse projecten, waaronder het opzetten van een opvanghuis voor de slachtoffers van de hongerstaking. In Utrecht heeft de zanger Savas het initiatief genomen tot het maken van een benefiet cd ter ondersteuning van genoemde projecten. Op de cd staan protestliederen, waarvan hij voor een deel de teksten en muziek zelf heeft geschreven. Tijdens de presentatie zal Savas, die daarbij saz zal spelen, een deel van de liederen van de cd ten gehore brengen. Voor het optreden van Savas zal de unieke video 'Silent Death - Sessiz Ülm' worden vertoond. Deze recent geproduceerde documentaire gaat over isolatie detentie van politieke gevangenen. In de film worden politieke gevangenen uit onder meer Spanje, BRD, Noord Ierland en Itali' geïnterviewd over hun bajes ervaringen. De Turkse regisseur heeft deze documentaire gemaakt omdat in Turkije het nieuwe F-type gevangenissysteem waartegen wordt gehongerstaakt wordt 'verkocht' als zijnde westerse standaard. Wat deze westerse standaard inhoudt voor politieke gevangenen wil hij laten zien. En daar slaagt hij uitstekend in.

Aanvang: 21:00 * Entreé: gratis


---