PERSBERICHT
05/09/2002

Nieuwe vestiging Lukas Klamer in Wateringen

Feestelijke openingsweek zelfbedieningsgroothandel

3 - 7 september

Vanaf dinsdag 3 september is Lukas Klamer Wateringen, Hoefsmid 10, officieel geopend. Deze groothandel voor horecabedrijven, detaillisten en andere grootverbruikers heeft een totale winkeloppervlakte van

8.000 m2 en meer dan 35.000 artikelen in haar assortiment. De nieuwe vestiging, met
35 personeelsleden, is de achtste Lukas Klamer vestiging in Nederland.

Lukas Klamer streeft een landelijke dekking na. In de regio Den Haag was tot nu toe nog geen groothandel van Lukas Klamer gevestigd. Om deze reden is gekozen voor het openen van een nieuwe vestiging in Wateringen. Vestigingsleider is Hamadi Khadraoui. Lukas Klamer is zes dagen per week vanaf 8.30 uur geopend.

Openingsweek met kookworkshop van Cas Spijkers en andere activiteiten Vanaf 3 september zijn er diverse activiteiten en acties om de opening te vieren. Zo verzorgt Cas Spijkers op 3 september van 12.00 uur tot 14.00 uur een kookdemonstratie. Ook zijn er de hele week proeverijen, productdemonstraties en is entertainment aanwezig. Pakkende kortingsacties ontbreken uiteraard ook niet.

Startklaar voor onze nieuwe klanten
Hamadi Khadraoui, vestigingsdirecteur Wateringen: "Samen met mijn 35 collega's sta ik te trappelen om onze klanten welkom te heten. We bieden in een moderne en lichte winkel 35.000 food en non-food producten - dat biedt gemak, tijdwinst en kostenvoordeel.

Zo hebben we bijvoorbeeld verse vis en uitheemse producten, maar ook koffiezetapparaten en spijkerbroeken. Vanaf november hebben we ook een selectie van 24 kant en klare feestpakketten, variërend in assortiment en prijs".

Lukas Klamer
Lukas Klamer, opgericht in 1886 door Luuk Klamer, is een van de oudste zelfbedienings-groothandels in Nederland. Inmiddels zijn 660 medewerkers werkzaam in acht vestigingen (Barendrecht, Beverwijk, Groningen, 's-Hertogenbosch, Leeuwarden, Nieuwegein, Nijmegen en Wateringen). Lukas Klamer biedt haar klanten een ruim assortiment kwaliteitsproducten tegen de laagst mogelijke prijs. De omzet in 2001 bedroeg 32,2 miljoen euro.

Het hoofdkantoor van Lukas Klamer is in Diemen gevestigd.

Sinds vier jaar is Lukas Klamer onderdeel van het Duitse beursgenoteerde METRO AG,
een internationaal georiënteerde handels- en dienstengroep.
---

_____
Noot aan de redactie: (