Gemeente Wijk bij Duurstede

/ Home / Voortga...

Nieuws

Voortgang wijkgericht project Evaluatie Duurzame Inrichting De Geer (Geplaatst in week 36-2002)

Nu de vakanties op hun eind lopen is het een goed moment weer wat te laten horen over de voortgang van dit project. De laatste melding over de voortgang dateert alweer van 17 april 2002. De stand van zaken is als volgt.

Alle verzamelde bewonersopmerkingen en op basis daarvan gedane vervolgonderzoeken zijn verwerkt in een voorlopig plan, het Concept Inrichtingsplan . Dit plan is op 29 mei besproken door de brandweer, 3Vo, wijkbewoners die in de enquête aangegeven hadden mee te willen denken over dit project en medewerkers van de gemeente. Dit gesprek leidde tot een laatste aanvullend onderzoek dat nu is afgerond en waarvan de resultaten in het Concept Inrichtingsplan zijn verwerkt. Na de vakanties zullen vanaf september tot voorjaar 2003 naar verwachting de volgende stappen worden gezet.

1.Vrijgave voor inspraak. Het college van burgemeester en wethouders dient te besluiten het Concept Inrichtingsplan vrij te geven voor inspraak waarna het 4 weken ter inzage wordt gelegd.
2.Raadsbesluit. Na de ter inzagelegging wordt het plan na behandeling in het college van burgemeester en wethouders en in de raadscommissie Ruimte en Samenleving de gemeenteraad voorgelegd ter vaststelling en ter beschikbaar stelling van een krediet.

3.Voorbereiden uitvoering. Bestek maken en het werk aanbesteden.
4.Uitvoering. In de eerste helft van 2003. Mogelijk kan de financiering niet voldoende zijn om alles in 2003 uit te voeren. Vanwege de kosten kan een fasering van de uitvoering over meerdere jaren noodzakelijk blijken te zijn.

Als u nog vragen heeft over de procedure of het project, kunt u contact opnemen met projectleider Hay Timmermans, telefoonnummer 0343
- 595 618