Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-09-2002
Persberichten van donderdagmorgen 05 september 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 5 september 17.00 uur. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59.

Veroorzaker aanrijding rijdt weg

Assen Gistermiddag omstreeks 16.30 uur reed de bestuurder van een witte Opel Rekord vanuit de Dichtershof plotseling de rijbaan van de AHG. Fokkerstraat op. Hij verleende daarbij geen vrije doorgang aan een 54-jarige bestuurder die nog naar rechts kon uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Achter hem reed echter een 26-jarige vrouw uit Assen die op haar beurt weer moest uitwijken voor deze bestuurder waardoor zij tegen een lantaarnpaal botste. Schade aan lantaarnpaal en auto. De bestuurder van de witte Opel Rekord reed weg in de richting van de Groningerstraat. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van deze auto en met getuigen die mogelijk iets van dit ongeval hebben gezien of die weten wie de bestuurder van de witte auto is.

Verkeersongeval met letsel

Schoonebeek - Dinsdagmiddag reed een 58-jarige vrouw uit Schoonebeek met haar auto over de Europaweg. Toen zij linksaf sloeg de Koelveenweg in gaf zij geen vrije doorgang aan een 17-jarig meisje uit Nieuw-Schoonebeek die op haar bromfiets over het fietspad van de Europaweg reed. Het meisje kwam te vallen en werd met diverse kneuzingen en een voetfractuur nar het SZE overgebracht.

Bromfietscontrole

Coevorden Gisteravond werd in het centrum van Coevorden ongeveer 25 bromfietsers gecontroleerd. Twee van hen kregen een bekeuring voor het rijden zonder helm en twee hadden een bromfiets met te hoog vermogen.

Diefstal plaatsnaambord

Zweeloo - Gisteravond werden twee 17-jarige knapen uit Zweeloo aangehouden die even tevoren het verkeersbord Zweeloo (einde bebouwde kom) hadden weggenomen aan de Alterbarg. In de woning van één van hen werden ook nog eens twee andere plaatsnaamborden aangetroffen die eerder gestolen waren. De borden waren bedoeld als versiering op hun kamer. Beiden krijgen een proces-verbaal en gaan het HALT-traject in.

Jongen valt uit boom

Assen Gisteravond waren aan de Zevensterstraat kinderen bezig om aan een touw te slingeren dat aan een tak in de boom was vastgebonden. Toen een 12-jarige knul uit Assen aan dat touw hing raakte het touw los en viel hij op de grond waarbij hij letsel aan zijn rug opliep. Hij werd voor onderzoek naar het WZA overgebracht.

Alcomobilist

Havelte Vannacht werd een 56-jarige automobilist uit Wapserveen gecontroleerd toen hij over de van Helomaweg reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,6. Hij kreeg een transactie aangeboden van 190 euro.