Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 5 september 2002
·

Verkeersongeval Oegstgeest
Bij een verkeersongeval op de Rhijngeesterstraatweg op woensdag 4 september raakten een 19-jarige bromfietser uit Rijnsburg en een 57-jarige automobiliste uit Noordwijk betrokken. De automobiliste reed omstreeks 11.00 uur over de Rijnzichtweg in de richting van de rotonde Rhijngeesterstraatweg. Bij het oprijden van de rotonde kwam van links de bromfietser. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser kwam ten val en liep onder andere schaafwonden op.

Bromfietser rijd door Oegstgeest
Bij een verkeersongeval op de Rijnsburgerweg op woensdag 4 september tussen een fietster en een bromfietser is de laatste doorgereden. De 52-jarige fietster uit Oegstgeest reed omstreeks 12.45 uur over de Rijnsburgerweg in de richting van Oegstgeest. Ter hoogte van Wout Bergers werd zij vanachter aangereden door een bromfietser. Als gevolg van de aanrijding liep de fietster letsel op aan een knie en een hand. Ook de fiets liep schade op. De bromfietser die zonder helm reed en rond de 60-jaar is is doorgereden.

Brandstichting auto Voorschoten
Op woensdag 4 september om 09.30 uur kreeg de politie de melding van een reeds gedoofde brand aan een auto op het Sir Winston Churchillplein in Voorschoten.De brand bleek tussen 30 augustus en 1 september aan de rechterzijde van de personenauto schade toegebracht te hebben. De brand is begonnen in de wielkast van de auto. De brand is zeer waarschijnlijk door brandstichting ontstaan. De 69-jarige eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling Leiden
Op woensdag 4 september om 09.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Garenmarkt in Leiden een man geslagen zou zijn met een onbekend voorwerp. Ter plaatse bleek dat 32-jarige Leidenaar na een woordenwisseling over een hond een klap op zijn voorhoofd had gehad met een onbekend voorwerp. De verdachte is hierna weggereden op een fiets.Diverse eenheden van de politie hebben uitgekeken naar de verdachte maar hij werd niet aangetroffen. Het slachtoffer is naar het Diaconessenziekenhuis gebracht. Hij zal later aangifte doen.

Fietsenbus in de brand Alphen aan den Rijn
Op woensdag 4 september om 08.30 uur heeft de brandweer een brand onder de motorkap van een bestelbus geblust. De bestelbus betrof een fietsenbus van de Politie Hollands Midden. Agenten die in de bus op weg naar het bureau waren roken opeens een sterke benzinelucht en zagen rookontwikkeling onder de motorkap vandaan komen.Toen de agenten de motorkap open deden zagen zij vlammen en werd de brandweer gewaarschuwd. De brandweer heeft het vuur kunnen doven. De bus is afgevoerd naar de garage. Twee rijstroken van de Burgemeester Bruinslotsingel, Meteorlaan en Bachsingel werden tijdelijk voor het verkeer afgesloten. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Doorrijden na aanrijding Alphen aan den Rijn
Een 16-jarige scooterrijdster uit Hazerswoude-Dorp is op woensdag 4 september gewond geraakt nadat zij op de Laan der Continenten was aangereden. De scooterrijdster reed omstreeks 17.45 uur in de richting van het spoor toen zij van achteren werd geraakt door een auto. De scooterrijdster verloor hierdoor de controle over het voertuig en kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. De Hazerswoudse liep ook een schaafwond aan een zij op. De auto is doorgereden na de aanrijding.

Bedrijfsongeval Zevenhoven
Een 34-jarige man uit Zevenhoven is op woensdag 4 september omstreeks 15.00 uur bij een ongeval op zijn boerderij aan de Hogedijk verongelukt. Bij het opstapelen van balen stro is de Zevenhovenaar tussen de vork van een heftruck en een baal stro bekneld geraakt en ter plaatse overleden. Vermoedelijk is de baal van de heftruck gerold.

Scooterrijdster ten val Waddinxveen
Een 19-jarige scooterrijdster uit Reeuwijk is op woensdag 4 september even na 15.00 uur met het voertuig ten val gekomen op de Kanaaldijk. De Reeuwijkse reed in de richting van de Kanaalstraat toen zij even voor de kruising Kanaaldijk/Schielandweg ten val kwam. De Reeuwijkse werd met pijn aan de heup, arm en schouder overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Aangifte mishandeling Gouda
De politie zoekt getuigen van een conflict op de Noothoven van Goorstraat op woensdag 4 september omstreeks 12.30 uur. Een 18-jarige man uit Gouderak reed omstreeks die tijd op zijn fiets ter hoogte van een fietsersoversteekplaats. Hij zag een andere fietser over het hoofd, waarna een aanrijding volgde met een andere fietser. Deze maakte naar aanleiding van de aanrijding amok en bij een conflict wat ontstond vielen klappen. Bovendien is de fiets van de man uit Gouderak beschadigd. Hij heeft in de loop van de middag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.