Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 5/9/2002
Auteur: Rob Luijten

Gewond door nepwapen

TILBURG Een 25 jarige Tilburgse raakte woensdagmiddag kort na 16.00 uur licht gewond door een projectiel uit een nepwapen. De vrouw liep met twee kinderen door de Tongerlose Hoefstraat toen zij vanuit een zolderraam beschoten werd met een luchtdrukpistool. Het projectiel veroorzaakte een hoofdwondje en later ook hoofdpijn bij de vrouw. Zij meldde dit voorval bij de politie maar deed geen aangifte. Het dadertje, 13 jaar oud, bleek op bezoek bij zijn vriendje van 12 jaar met een nepwapen van de vader gespeeld te hebben. Zij zijn over hun gedrag aangesproken en hebben een verklaring bij de politie af moeten leggen. De politie wordt de laatste tijd veelvuldig geconfronteerd met nepwapens. Deze, veelal in vakantielanden gekochte wapens lijken echt maar schieten balletjes in plaats van kogels af. De politie treedt streng op tegen het bezit van deze wapens.

Valse platen, man aangehouden

HILVARENBEEK Politiemensen troffen woensdag om 16.15 uur aan de Groot Westerwijksestraat een auto aan waar valse (gestolen) kentekenplaten op bleken te zitten. Ook werden in de auto restanten van drugs aangetroffen. De 26 jarige bestuurder, die zich onwetend hield, werd aangehouden. Nader onderzoek leerde dat met de auto in ieder geval is getakt zonder te betalen. De politie onderzoekt de zaak nog nader en maakt proces-verbaal op

Geen rijbewijs

TILBURG Een 35 jarige Tilburger kreeg woensdag kort na 17.30 uur een proces verbaal omdat hij op de Kruizemuntweg reed zonder een rijbewijs. Bij nadere controle van de man bleek ook dat hij nog een boete van 61 Euro open had staan. Naast het proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs mocht hij ook dit bedrag alsnog betalen.

Dader ruilt gestolen scooters

TILBURG - Een 32 jarige Tilburg werd woensdag om 20.30 uur aan de Oerlesestraat van zijn scooter beroofd. De dader liet zijn eigen scooter achter.
De aangever reed op de één dag oude scooter van het zoontje van zijn vriendin toen hij merkte dat hij door de dader werd achtervolgd. Op de Oerleseweg werd hij klemgereden, waarbij zijn belager zijn eigen scooter tegen de grond smeet. Hij eiste de scooter van de aangever op onder de bedreiging dat hij hem anders neer zou steken. De aangever gaf zodoende zijn scooter af, waarna de dader er hierop vandoor ging. Met de achtergebleven scooter van de dader meldde de aangever zich bij de politie. Deze scooter bleek ook gestolen te zijn. Hij werd op 18 augustus vanaf een achterplaats aan de Vesuviusstraat weggenomen.