Ingezonden persbericht


Noord-Nederland gaat digitaal
Veel Noordelijke ondernemers volgden ICT workshops Syntens

Ruim 600 ondernemers uit Noord-Nederland hebben het afgelopen halfjaar de workshops in het kader van 'Nederland gaat Digitaal bezocht'. Ook dit najaar organiseert Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, weer een aantal workshops voor bedrijven die willen invoegen op de digitale snelweg. Dankzij een forse bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken in het kader van 'Nederland gaat Digitaal' is deelname aan de workshops voor ondernemers kosteloos. EZ wil namelijk dat Nederland een meer vooraanstaande positie gaat bekleden waar het gaat om e-commerce. Bovendien kan de invoering van e-commerce bijdragen aan het vernieuwend vermogen van het midden- en kleinbedrijf.

Uit ervaring van regionaal projectleider van Syntens, drs. A. Ike, blijkt een duidelijke verschuiving in kennis van het Noordelijke midden- en kleinbedrijf als het gaat om de mogelijkheden van e-commerce. "Twee jaar geleden waren ondernemers met name geĂŻnteresseerd in basiskennis over de mogelijkheden van internet en e-commerce. Nu weet men er meer over, en is er behoefte aan verdieping", aldus Ike. Deze wordt geboden in de vorm van een aantal workshops in het najaar, verspreid over de Noordelijke Syntens vestigingen in Leeuwarden, Meppel en Groningen. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer e-mail marketing, hoe word ik als bedrijf gevonden op internet, internettechniek en internettoepassingen in marketing & sales. En wanneer ondernemers hulp nodig hebben bij de verdere invoering van ICT en e-commerce, dan kunnen ze ? wederom kosteloos- een beroep doen op de mensen van Syntens.

Via de websites www.syntens.nl/leeuwarden, www.syntens.nl/groningen en www.syntens.nl/meppel zijn de data en onderwerpen van de workshops te vinden. Ook kan een programma opgevraagd worden via Syntens Groningen, 050 521 45 67, Syntens Drenthe, 0522 26 00 04 of Syntens Friesland, 058 215 81 58.