Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 5 september 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: verdachte van schietpartij meldt zich bij politie Een 21-jarige man zonder vaste verblijfplaats die door de politie werd gezocht in verband met de schietpartij dinsdagavond op de Claremaheerd heeft zich woensdagavond gemeld op het hoofdbureau. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. Naar het vuurwapen wordt nog gezocht. De beide andere aangehouden verdachten zitten nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

Groningen: botsing tussen auto en snorfietser
Een 31-jarige automobiliste uit Loppersum lette woensdagochtend onvoldoende op bij het afslaan op de kruising van de Prinsesseweg en de JW Frisostraat en botste tegen een 45-jarige snorfietser uit Groningen. De vrouw zag de achteropkomende snorfietser te laat en de man werd met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Groningen: schuurtje in brand
Een 50-jarige bewoonster van de Zaagmuldersweg werd woensdagnacht aangehouden voor brandstichting. Het schuurtje van de woning van de vrouw stond in lichterlaaie en werd door de brandweer geblust. Eerder in de nacht was de politie al bij de woning van de vrouw omdat er een vuilniszak in de brand stond. Zij heeft een lange voorgeschiedenis van overlastmeldingen vanwege haar geestelijke gesteldheid De vrouw is naar het bureau meegenomen en wordt beoordeeld door een psychiater.

Groningen: drinken zonder te betalen
De politie hield woensdagnacht een 33-jarige man uit Tilburg aan nadat hij zijn versnaperingen niet betaalde in een café aan de Noorderstationstraat. De man had de hele avond zitten drinken maar toen het op betalen aankwam gaf hij niet thuis. Hij is na het bureau gebracht en na verhoor heengezonden.

Groningen: botsing op Bakboordswal
Door nog onbekende oorzaak kwam een 44-jarge automobiliste uit Groningen woensdagavond op de linkerweghelft van de Bakboordswal terecht en botste daar tegen een 47-jarige automobiliste uit Groningen. De veroorzaakster van het ongeval werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd er een bloedproef van haar afgenomen. De vrouw bekende meerdere glazen alcohol te hebben gedronken.

Groningen: lastige man bij speelplaats
De politie werd woensdagmiddag naar de speelplaats in het Noorderplantsoen gestuurd waar een 44-jarige Stadjer onder invloed van alcohol voor overlast zorgde. De man werd aangehouden voor het gebruik van alcohol op de openbare weg en het veroorzaken van overlast. Op het bureau werd de man beoordeeld door een medewerker van de GGZ. Na verhoor kon de man met twee bonnen op zak het bureau verlaten.

Groningen: verkeerscontroles
Bij diverse verkeerscontroles in de stad werden verschillede overtredingen geconstateerd en eenmaal wegens een forse overschrijding van de geldende snelheid een rijbewijs ingevorderd. Op de Rijksweg werd woensdagochtend een rood licht controle gehouden. Er werden zon 110 fietsers en 45 auto gecontroleerd. De automobilisten maakten geen overtreding maar 11 fietsers werden bekeurd. In de zuidelijke stadswijken en op de Aweg werd onder andere op het dragen van autogordels gelet. 27 bonnen van 40 euro werden uitgedeeld. Bij de Aweg werden nog 5 bonnen voor het rijden op de busbaan uitgeschreven. Van een 31-jarige automobilist uit Marum werd de snelheid met de lasergun gemeten op de Beneluxweg. Daar waar een maximumsnelheid geldt van 70 km per uur reed de man 125 km per uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ter Apel: botsing in begrafenisstoet
Woensdagochtend ontstond tijdens een rit in een begrafenisstoet een aanrijding tussen een viertal voertuigen die deel uitmaakten van de stoet. Een 84-jarige inwoner van Ter Apel bemerkte te laat dat de voor hemn rijdende autos bij het oprijden van de Provincialeweg N33 langzamer begonnen te rijden. De man botste daardoor op de voor hem rijdende auto, waarna vervolgens nog twee voertuigen in de kettingbotsing werden beschadigd. Twee personen moesten door de aanrijding naar een ziekenhuis in Stadskanaal en Emmen worden gebracht. Drie van de vier autos konden niet verder rijden en werden afgesleept.

Scheemda: hennepkwekerij
In een pand op de Zuiderringweg te Oostwold/Scheemda werd woensdagochtend een hennepkwekerij ontdekt. Agenten stelden een onderzoek in het pand in na een eerder aantreffen van een kwekerij in de woning. Bij het betreden van het pand troffen ze een 37-jarige bewoner van het pand aan. In de woning werden twee kamers ontdekt waar ruim 800 planten aanwezig waren. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook de kweekapparatuur is meegenomen. De bewoner kreeg een proces verbaal.

Vlagtwedde: inbraak schaftkeet
In een schaftkeet aan de Vledderkamp, eigendom van een wegenbouwbedrijf uit Emmen, werd dinsdagnacht ingebroken. De daders kwamen de keet binnen door een dakluik en deur te vernielen. Uit de keet werden een EHBO doos en pakken koffie weggenomen. Vermoedelijk is geprobeerd de keet te stelen. Deze bleek enkele tientallen meters versleept te zijn.

Nieuwe Pekela: botsing met twee gewonden
Woensdagavond veroorzaakte een 25-jarige man uit Nieuwe Pekela op de Provincialeweg een aanrijding met een 54-jarige Veendamse. De Pekeler verleende geen voorrang aan de vrouw die vervolgens met haar auto in de flank van de auto van de Pekeler reed. De auto van de Pekeler kwam, na in botsing te zìjn geweest met een verkeerspaal, op de kant te liggen. De man kon zelf uit de auto klauteren en ook zijn 20-jarige passagiere wist uit de auto te klimmen. Beiden moesten met letsel naar een ziekenhuis in Stadskanaal worden gebracht. De beide voertuigen waren zwaar beschadigd.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)