Heijmans N.V.

Heijmans neemt projectontwikkelaar Himmos in België over

's-HERTOGENBOSCH - Heijmans N.V. (bouw en aanverwante activiteiten) verwacht overeenstemming te bereiken over de overname van projectontwikkelaar Himmos N.V. in Antwerpen (België). Bij definitieve overeenstemming zal de transactie per 1 juli 2002 worden geëffectueerd. De overname wordt in contanten voldaan. Het effect op de winst per aandeel van Heijmans N.V. zal over 2002 gering zijn.

Himmos is met name actief in projectontwikkeling van commercieel vastgoed (kantoren en winkels) en woningen (appartementen en lofts). De activiteiten strekken zich uit van West Vlaanderen, Antwerpen en Brussel tot in Belgisch Limburg. Het klantenbestand bestaat voor 80% uit particulieren en voor 20% uit vennootschappen en winkels. Dat stemt overeen met de omzetverdeling over woningen en commercieel vastgoed.

De omzet bedraagt op dit moment circa EUR 14 miljoen, maar zal de komende jaren sterk stijgen. De winstgevendheid ligt nu nog onder het Heijmans gemiddelde, maar zal de komende jaren naar verwachting eveneens sterk groeien. Op de terreinen die Himmos in eigendom heeft, kunnen de komende jaren ruim 400 appartementen en een aantal commerciële units worden ontwikkeld.

De voorgenomen acquisitie past in de strategie van Heijmans de activiteiten op het gebied van vastgoedontwikkeling in België verder uit te breiden. Door de blijvende betrokkenheid van het huidige management en de inbreng van de staf van 13 hoogopgeleide medewerkers versterkt de acquisitie de positie van Heijmans België met name in vastgoedontwikkeling in de woningmarkt.