Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Brand in flat

IJSSELSTEIN Donderdagochtend is in een flat aan het Stereoplein een uitslaande brand ontstaan. Drie bewoners zijn voor behandeling van brandwonden en met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd.

Omstreeks 04.50 uur kreeg de politie de melding binnen. Bij het Stereoplein aangekomen bleek dat in een woning op de eerste verdieping een uitslaande brand was ontstaan. De bewoners van deze woning hadden de flat inmiddels verlaten. De bewoners van de bovenliggende woningen konden echter niet wegkomen vanwege de brand die het trapportaal versperde. De brandweer heeft de zes aanwezige personen uit hun woningen gehaald. Hiervan zijn drie mensen naar het ziekenhuis overgebracht. Een van hen is vanwege ernstige brandwonden naar het brandwondencentrum in Rotterdam gegaan. De bewoners van de naastliggende woningen werden vervolgens ook geëvacueerd en werden tijdelijk ondergebracht in de tijdelijke brandweerkazerne van IJsselstein. De politie heeft de oorzaak van de brand in onderzoek.

Controle

HOUTEN- Op woensdagmiddag werd er op De Haag een gordelcontrole gehouden. In totaal kregen van 15.45 uur tot 16.30 uur twintig automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen. NIEUWEGEIN- Op woensdagmiddag werd van 14.30 uur van 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Jutphasestraatweg. In totaal kregen 11 automobilisten een bekeuring omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Man rijdt tegen boom

NIEUWEGEIN- Op donderdagochtend vond er een ongeval plaats waarbij een man zwaar gewond raakte.

Omstreeks 00.30 uur reed een 20-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Houtenseweg en raakte door onbekende oorzaak van de weg en reed tegen een boom. De man kwam vast de zitten in zijn auto en de brandweer moest er aan te komen om de man uit zijn auto te bevrijden. Met verschillende verwondingen, waaronder vermoedelijk een gebroken kaak, werd de man naar het ziekenhuis vervoerd.

Vechtpartij

IJSSELSTEIN- Op woensdagavond kreeg de politie dat een groep jongeren aan het vechten was aan het Achterveld Eind.

Toen de politie ter plaatse kwam was de groep niet meer aan het vechten en men verdween van deze locatie. Er waren geruchten dat de groep verder zou vechten aan De Clinkhoeff. Hier trof de politie niemand meer aan. Het is niet bekend waarom de ruzie is ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.