Gemeente Arnhem

Gemeente Arnhem komt over de brug

Loket Zuid in winkelcentrum Kronenburg

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft gisteren een besluit genomen over het Loket Zuid. Dit wordt vanaf 1 januari 2003 gevestigd in winkelcentrum Kronenburg. Loket Zuid gaat de inwoners van Arnhem alle veelgevraagde producten van burgerzaken en algemene informatievoorziening bieden.

Dichter bij de burger
Een van de doelstellingen uit het nieuwe collegeakkoord is het dichter naar de burger brengen van de publieke dienstverlening. Ongeveer de helft van de inwoners van Arnhem woont in Zuid. Zij krijgen nu hun eigen gemeentelijk loket. Arnhemmers die over de brug wonen kunnen overigens ook bij Loket Zuid terecht. Het gaat om een proef van drie jaar.
In het derde jaar vanaf de opening moet 35% van het totaal aantal baliebezoeken in het gemeentehuis bij Loket Zuid plaatsvinden.

Balies
Er komen in Loket Zuid balies waar inwoners van Arnhem terecht kunnen voor de diensten van Burgerzaken, Informatie en Service (Informatiecentrum) en Belastingen. Voor de afdeling belastingen geldt dat er alleen algemene informatie wordt verstrekt. De openingstijden zijn dezelfde als op het stadhuis. (ma t/m vr van 9.00 tot 16.00 uur en donderdag van 9.00 tot 20.00 uur).

Gemeente komt over de brug Met de komst van Loket Zuid kunnen inwoners van Arnhem straks op twee plaatsen in Arnhem terecht voor diensten van de gemeente. In Loket Zuid zijn niet alleen paspoorten, rijbewijzen, uittreksel en dergelijke te krijgen, maar kunnen ook zaken op het gebied van burgerlijke stand en naturalisatie worden geregeld. Daarnaast kan men ook algemene informatie over gemeentelijke zaken bij het loket krijgen.

Kosten
Met de start van Loket Zuid is het eerste jaar een bedrag van circa 600.000,-- gemoeid.

Besluitvorming
Op 12 september zal het voorstel over loket Zuid ter besluitvorming worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Datum persbericht; 4 september 2002