Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-09-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 23.35 uur zagen agenten dat een bestuurster met haar auto op de kruising van de Catharijnesingel met de Mariaplaats door het rode verkeerslicht reed. De 45-jarige vrouw uit Utrecht kreeg een stopteken en werd aangesproken op haar rijgedrag.

De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de vrouw blazen. Hieruit bleek dat zij gedronken had. De Utrechtse werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk werd duidelijk dat de vrouw 1,1 promille alcohol in haar lichaam had. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal werd zij naar huis gestuurd. UTRECHT Woensdagavond hield de politie op t Goylaan een man aan voor het rijden onder invloed.

Agenten stonden omstreeks 19.00 uur op de Socratesbrug een bromfiets te controleren toen een automobilist met hoge snelheid over de busbaan langs de file passeerde. Tevens reed de man door het rode verkeerslicht. De achtervolging werd ingezet. Op t Goylaan werd de bestuurder aan de kant van de weg gezet.

De 44-jarige bestuurder uit Utrecht rook sterk naar alcohol. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Ook had de man geen geldig rijbewijs. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,40 promille alcohol in zijn lichaam had. De man werd met een bekeuring voor het rijden over de busbaan, het negeren van het rode verkeerslicht en het rijden zonder geldig rijbewijs met een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man gaan bepalen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kardinaal de Jongweg vond woensdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een bestuurder aan zijn hoofd gewond raakte.

Een 76-jarige man uit Elst reed met zijn auto over de Kardinaal de Jongweg en moest voor het verkeerslicht ter hoogte van de Mr. Tripkade stoppen. Een 37-jarige bestuurder uit Utrecht reed achter de man en had niet in de gaten dat de auto voor hem stilstond.

De Utrechter reed in volle vaart op de achterkant van de 76-jarige man. In de auto van de Utrechter zat zijn vrouw en twee kinderen allen bleven ongedeerd. De 76-jarige man moest met hoofdletsel worden overgebracht naar Mesos ziekenhuis in Overvecht. Na een behandeling kon hij naar huis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van kleding.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie een melding dat de beveiliging van de winkel een man had aangehouden. Ter plaatse trof de politie een 32-jarige man uit Duitsland aan. De man had in zijn rugzak diverse kledingstukken die hij niet had afgerekend. De man verklaarde op vakantie te zijn en alleen in Nederland de neiging te krijgen om goederen te stelen. Hij werd meegenomen en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Brailledreef heeft de politie woensdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 12.00 en 13.30 uur kregen 12 bestuurders een bekeuring voor onder andere het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, een verlopen APK, het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs en het vervoeren van een kind op de voorzitting zonder kinderbeveiligingsmiddel.