Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Beroepsgoederenvervoer is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

05-09-2002

Maxser solt met belangen werknemers

De directie van tranportbedrijf Maxser solt met de belangen van de werknemers. Dat maakt vakgroepbestuurder Robbim Heins van CNV Beroepsgoederenvervoer op uit de kennelijke weigering van Maxser om iets te doen aan de sluiting van de vestiging in Geleen. De werkgelegenheid voor 75 mensen staat hierdoor op de tocht.

"Maxser wil de Geleense vestiging sluiten omdat achtereenvolgens AC en Aldi hun vervoerscontracten opzegden", aldus Heins. "Maar wij weten dat Aldi de Maxser-directie in staat heeft gesteld om het contract te behouden door vóór 6 september bepaalde kwaliteitsgaranties voor de toekomst af te geven. Ik constateer dat Maxser niets heeft ondernomen en daarmee de vestiging in Geleen willens en wetens laat doodbloeden. Een kwalijke zaak."

De kwestie wordt volgens Heins nog kwalijker omdat Maxser volhoudt dat er geen sociaal plan is voor de 75 medewerkers. "CNV Beroepsgoederenvervoer weet echter dat er wel degelijk een eerder opgemaakt sociaal plan voorhanden is dat van toepassing kan worden gemaakt. Vervolgens roept de Maxser-directie dat er geen geld is voor een sociaal plan. Welnu, dat moeten ze dan eerst maar eens bewijzen. Vooralsnog geloof ik dat dus nog niet."

De directie is van zins om per 30 september de activiteiten in Geleen te staken. "Let wel, het personeel in Geleen mocht al deze wetenschap lezen in de regionale kranten. Van de directie had men tot op heden nog niks gehoord. Kortom, de directie blijft ernstig in gebreke, op vele fronten. Ze zijn nog niet van ons af daar."

Houten, 5 september 2002

Nadere inlichtingen:

Robbim Heins (vakgroepbestuurder):
Robbim Heins (vakgroepbestuurder):
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6 348 243