Ingezonden persbericht

Hollander en Van der Mey/MS&L Tel : 070 354 90 00
Koninginnegracht 95 Fax : 070 350 31 45
2514 AK Den Haag E-mail : info@hvdm.nl

Nieuwe portable DVD-speler van Samsung is een genot om naar te kijken

Rijswijk, 4 september 2002 - Je gelooft je ogen niet. Heldere, scherpe en levendige hoge resolutie beelden. En ook nog eens flinterdun en superstrak. Dat is de eerste indruk van de nieuwe L100 portable DVD-speler van Samsung. Als dunste portable DVD-speler van slechts 23,5 mm vormt de L100 een klasse apart. Samsung heeft in dit kleine formaat portable DVD-speler een TFT-LCD scherm van maar liefst 10 inch met een geïntegreerde 10-bits Video DAC weten te combineren. Daarmee is de L100 in alle opzichten een genot om naar te kijken.

Samsung introduceert met de L100 de dunste portable DVD-speler. Het voor een portable DVD-speler opmerkelijk grote beeldscherm heeft maar liefst
1.152.000 pixels en levert een superieure beeldkwaliteit. Het beeld van de L100 is daarom zeer helder, scherp en levendig (zowel in de beeldverhouding 4:3 als 16:9).

Ook voor het geluid heeft Samsung Electronics wederom de toon weten te zetten. De 96kHz sampling frequentie en de 24-bits DAC audio resolutie geven een voortreffelijke ruisvrije geluidskwaliteit. De ingebouwde stereospeakers en het Virtual Phantom Surround System leveren een zeer realistisch en verbluffend geluid.

De L100 is uitgerust met een zeer lichte Lithium-Ion accubatterij aan de achterkant van de DVD-speler en een uiterst dunne, schelpvormige DVD-drive. Met de L100 kan je moeiteloos overal gaan en staan waar je maar wilt: de L100 wordt standaard geleverd met een moderne handige draagtas, maar past ook met gemak in iedere andere tas of koffer. De krachtige Lithium-Icon accubatterij geeft een gegarandeerde speelduur van 2,5 uur. De optionele (extra) accubatterij biedt capaciteit tot maar liefst 6 uur: ruimschoots voldoende voor het kijken van 3 speelfilms.

Bij de L100 is een unieke energiebesparende technologie (Smart Inverter Controller) toegepast waardoor de portable DVD-speler intelligent omgaat met het stroomverbruik. Het LCD-scherm verbruikt 32% van het totaal, maar het Dynamic LCD Power Control bespaart energie door de helderheid van het scherm aan te passen aan de hoeveelheid omgevingslicht. Deze slimme technologie verlengt de speelduur van de L100 aanzienlijk.

De L100 is voorzien van een Memory Stick Slot. Zo kunnen ook videobeelden en foto's worden bekeken op het relatief grote scherm van de L100. Je hoeft alleen maar de Memory Stick in de L100 te pluggen. En door MP3-tjes van het Internet op de Memory Stick te downloaden, kan de L100 ook worden omgetoverd in een waanzinnige MP3-speler met een fenomenaal virtueel-3D geluid. Daarnaast biedt de L100 de mogelijkheid voor twee hoofdtelefoons om samen te kunnen genieten van een film of muziek. De afstandsbediening ter grootte van een credit kaart verhoogt het bedieningsgemak.

De adviesverkoopprijs van de Samsung L100 bedraagt ¤ 1.499 inclusief B.T.W. en exclusief verwijderingsbijdrage. Vanaf oktober 2002 is de L100 verkrijgbaar in de winkel.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen en behaalde in het eerste halfjaar van 2002 een omzet van ¤ 17,1 miljard en over 2001 een totale omzet van ¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugen chips, TFT-lCD schermen, CDMA mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung Electronics actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.