Gemeente Velsen

Velsen, 27 augustus 2002

Feestelijk startschot locale campagne 'Werken in de winkel'

Op donderdag 5 september a.s. organiseert de gemeente Velsen samen met de Meergroep uit Beverwijk een feestelijke startbijeenkomst op de weekmarkt in IJmuiden van 12.00 uur tot 13.00 uur. Op die dag geven de wethouders Romeyn (Sociale Zaken) en Bal (Economische Zaken) samen het officiële startschot voor de lokale campagne 'Werken in de winkel'. Mevrouw Oppedijk (algemeen directeur de Meergroep) geeft een toelichting op de rol van de Meergroep en doet een oproep voor kandidaten. De heer Kat (financieel directeur Dekamarkt) geeft zijn visie op de detailhandel in de regio Velsen. Het geheel wordt opgeluisterd met een sprankelend cabaret

De detailhandel is een van de sectoren in het bedrijfsleven die kampt met het probleem vacatures (goed) vervuld te krijgen. In Velsen is dat niet anders dan elders in het land. Om nu dit personeelstekort terug te dringen, startten de afdelingen Economische Zaken en Sociale Zaken van de gemeente Velsen onlangs met een speciaal project om mensen te interesseren voor de detailhandel. De Meergroep uit Beverwijk verzorgt de uitvoering van het project.

Het project kent drie onderdelen: allereerst het inventariseren van de vacatures. Vervolgens het koppelen van geïnteresseerde kandidaten aan de vacatures en - waar nodig - vooraf gegaan door scholing op maat. En ter ondersteuning van het project een kleurrijke wervingscampagne onder werkzoekenden.

Inventarisatie van de vacatures Begin september zal de Meergroep hiervoor de detailhandel benaderen. Om het project meer bekendheid te geven biedt zij de winkeliers
-geheel kosteloos- foldermateriaal en een poster aan. Winkeliers worden dan ook gevraagd het materiaal op een opvallende plek in hun winkel te plaatsen.

Koppeling van geïnteresseerde kandidaten aan de vacatures Naast mogelijke kandidaten uit het winkelpubliek, rekenen de initiatiefnemers ook op geschikte kandidaten door vraag en aanbod van vacatures aan elkaar te koppelen. Hiervoor heeft zij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en de Meergroep benaderd. Bij het ontbreken van
-bijvoorbeeld- noodzakelijke kennis en/of vaardigheden van kandidaten kan de Meergroep via het Meergroep Opleidings Instituut scholing op maat leveren. De toekomstige werkgever hoeft hiervoor geen kosten te maken; deze worden namelijk geheel gedragen door de gemeente Velsen.

Wervingscampagne onder werkzoekenden Om het project onder de aandacht te brengen van het winkelend publiek heeft de Meergroep een poster en bijpassende folders uitgebracht. En om nog meer kleur en bekendheid te geven vindt er op 5 september a.s. op de weekmarkt van IJmuiden een bijeenkomst met een sprankelend cabaret plaats.
Dé plaats waar - weliswaar eenmalig- winkeliers en kandidaten de kans hebben elkaar te ontmoeten. De een om openstaande vacatures te presenteren en de ander om zich in te schrijven.

Voor mensen die zich alvast willen aanmelden voor een baan in de winkel in de gemeente Velsen worden verwezen naar www.demeergroep.nl of telefoon 0251-279000.