Ingezonden persbericht

Persbericht

5 september 2002

Fenestrae biedt SAP® R/3® Enterprise gebruikers snelle toegang tot mobile business ~ zakelijke gebruikers kunnen kosten besparen en de efficiency verbeteren met volledig geïntegreerde mobiele werkstrategieën ~

Fenestrae, de wereldwijde aanbieder van mobiele software-oplossingen, introduceert haar Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS) voor SAP® R/3®.

Het nieuwe product biedt bedrijven die in een SAP-oplossingsomgeving werken de mogelijkheid om op een eenvoudige manier volledig geïntegreerde mobiele werkstrategieën te kunnen implementeren. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, de flexibiliteit vergroten en de bedrijfsefficiency verbeteren. Fenestrae is ook een SAP Software Partner, met producten die SAP-interface gecertificeerd zijn.

Fenestrae EMS voor SAP R/3 is uniek door haar multi-channel- (fax, internet, SMS, WAP of i-mode) en multi-media messaging-functionaliteiten voor SAP-oplossingen. Hierdoor ondersteunt het databases, op XML gebaseerde webservices en bepaalde backoffice-systemen en -applicaties. De oplossing kan ook worden uitgebreid om andere veelgebruikte bedrijfsapplicaties te ondersteunen, zoals Microsoft Exchange en Lotus Domino. R/3 Enterprise-klanten kunnen met Fenestrae s EMS voor SAP R/3 zonder onderbrekingen doorwerken omdat ze toegang hebben tot een breed scala aan bedrijfsinformatiesystemen vanaf iedere locatie, met ieder mobiel apparaat en over ieder netwerk.

"SAP staat aan de basis van de activiteiten van veel organisaties, maar er kunnen andere platformen zijn waarop een bedrijf werkt. Succesvolle mobiele strategieën zijn daarom afhankelijk van de integratie en toegankelijkheid van alle applicaties," zei Nick Horslen, vice-president marketing bij Fenestrae. "Nu mobiel werken voor veel bedrijven een belangrijk strategisch doel wordt, moeten zij zich ervan verzekeren dat hun werknemers even productief kunnen zijn, onafhankelijk van waar zij zich bevinden en welke applicaties zij gebruiken. Fenestrae biedt de mogelijkheid om toegang te verkrijgen tot iedere bedrijfsapplicatie via ieder mobiel apparaat, zoals een telefoon of PDA. Dit is niet alleen een ontwikkeling die echte toegevoegde waarde biedt op SAP-oplossingen, maar ook een belangrijke impuls geeft aan productiviteit en winst."

Voor de implementatie van mobiele diensten die gebruik maken van Fenestrae EMS, is geen herconfiguratie van R/3 Enterprise nodig. Daardoor brengt de implementatie van deze oplossing een zo klein mogelijk risico en zo min mogelijk negatieve gevolgen met zich mee en kan een aanzienlijke return on investment op de bestaande IT-infrastructuur worden gerealiseerd.

"Het leveren van mobiele toegang tot SAP-applicaties is een grote stap in de richting van het opzetten van een mobiele werkeenheid," vervolgde Horslen. "Bedrijfsinfrastructuren kunnen steeds meer en worden steeds complexer, maar hun potentieel zal niet volledig gerealiseerd worden totdat gebruikers ook buiten het kantoor volledig productief kunnen zijn. Deze oplossing betekent dat de SAP-gebruikersgemeenschap niet langer is gebonden aan één locatie, maar overal zonder beperkingen kan werken."

(418 woorden)

VOOR DE REDACTIE

Over Fenestrae
Fenestrae is opgericht in 1990. Het bedrijf levert enterprise-class softwareoplossingen voor de mobiele en draadloze wereld. Fenestrae s oplossingen bieden werknemers de vrijheid om vanaf iedere locatie toegang te kunnen verkrijgen tot belangrijke bedrijfsinformatie en deze te kunnen beheren - wanneer en waar ze maar willen en met welk apparaat dan ook. Hierdoor zijn Fenestrae s oplossingen grensoverschrijdend op het gebied van tijd, media en zakelijke applicaties.

Met Fenestrae's bewezen middleware oplossingen kunnen klanten op een veilige manier hun mobiele apparatuur integreren met bedrijfs- en e-businessapplicaties. Wereldwijd mag het bedrijf meer dan 8.000 bedrijven tot haar klantenkring rekenen. Fenestrae is ook een toonaangevende aanbieder van fax server software en software voor integrated messaging.

Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Den Haag met kantoren in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Spanje, Hong Kong en Australië. De belangrijkste producten van het bedrijf, Fenestrae Enterprise Mobility Server (EMS) en Fenestrae Faxination, worden verkocht via een internationaal partnernetwerk dat meer dan 60 landen beslaat. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan http://www.fenestrae.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS: Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.com
vivianeb@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Fenestrae, kunt u contact opnemen met Kristen Miller van Fenestrae: Tel: +31 (0) 70 301 51 00Fax: +31 (0)70 301 51 51
E-mail: kristenm@fenestrae.comWebsite:http://www.fenestrae.com

SAP, R/3 and all other SAP product and service names mentioned herein are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and several other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com