AutoRai

5-9-2002

Een unieke auto met veel verschillende verschijningsvormen

Tijdens de Mondial de lAutomobile 2002 presenteert Citroën als belangrijke wereldprimeur een nieuwe evolutie van het C3-gamma: de C3 Pluriel.

De C3 Pluriel is sterk geïnspireerd op de conceptcar Demonstrateur Pluriel die op de autotentoonstelling van Frankfurt in 1999 zijn debuut beleefde en vervolgens te zien was op de tentoonstellingen van Genève en Parijs 2000. De Demonstrateur Pluriel was een nooit eerder vertoond concept dat een nieuwe fase in veelzijdig, modulair gebruiksgemak van een auto betekende.

Met de C3 Pluriel maakt Citroën een grote sprong voorwaarts in de richting van de ideale auto:


* De C3 Pluriel is in staat om te voldoen aan de dagelijkse wensen
* De C3 Pluriel is aan te passen aan de wens van het moment zelf
* De C3 Pluriel staat voor een life-style die sterk is geënt op vrije tijd

Om te beginnen is de C3 Pluriel een driedeurs berline, maar hij is te veranderen in een berline met panoramadak, een cabriolet, een vierzits spider en zelfs in een spider pick-up.

C3 Pluriel berline: om te beginnen al opmerkelijk De C3 en de C3 Pluriel hebben een gemeenschappelijk platform en ze vertonen dan ook sterke familietrekken als het gaat om hun genereuze ruimteaanbod, maar ook wat betreft hun uiterlijke stijl die vooral terug komt in de gebogen taillelijn van de autos. Deze stijlkenmerken maken direct duidelijk dat de Pluriel deel uitmaakt van de C3-familie.

De C3 Pluriel neemt alle goede eigenschappen van de vijfdeurs versie over. Dat geldt zowel voor veiligheid en comfort als voor het uitrustingsniveau. Maar tegelijkertijd zijn alle koetswerkdelen anders dan die van de vijfdeurs versie en zo krijgt het uiterlijk van de C3 Pluriel daarmee toch een eigen karakter en persoonlijkheid. Door zijn vloeiende en energieke stijl is de C3 Pluriel rijp voor liefde-op-het-eerste-gezicht.

C3 Pluriel berline panoramique: een stap verder dan de berline De C3 Pluriel kan van een normale berline veranderen in een berline met een echt panoramadak, die op geen enkele ander auto lijkt. Een echte auto om van te genieten, een auto die telkens weer uitnodigt om de weg eens op een andere manier te beleven dan in een normale berline. De vier elektrisch te bedienen zijruiten hebben geen middenstijl en dragen op die manier ook bij aan het panoramische uitzicht naar buiten, zelfs vanaf de zitplaatsen achter. Het dak is in diverse standen te openen. Indien gewenst verdwijnt het zelfs helemaal uit het oog.

C3 Pluriel cabriolet: het elegante verschil
De C3 Pluriel is heel snel van een berline in een cabriolet te veranderen. Het soepele dak schuift naar achteren en plaatst zich daarmee automatisch op de achterruit. Samen vormen ze een zogenaamde dakcassette die zich op zijn beurt weer onder de hoedenplank vouwt. Het interieur is zodoende in enkele seconden volledig open als in een cabriolet. De C3 Pluriel neemt daardoor weer een compleet andere identiteit aan. Een identiteit die anders is dan die van de berline, maar ook deze auto is bedoeld om er veilig op uit te gaan, want het silhouet van de cabriolet wordt zowel letterlijk als figuurlijk ondersteund door de elegante boogstructuren van het dak.

C3 Pluriel spider: plezier in de meest pure vorm Eén persoon heeft genoeg aan een paar seconden om de C3 Pluriel, zonder gereedschap, te veranderen in een spider met vier echte zitplaatsen. De C3 Pluriel beschikt over een mechanisme dat de boogstructuren van het dak kan ontgrendelen. Het simpelweg activeren van dat mechanisme zorgt voor de ontgrendeling, waarna de bogen gemakkelijk weg te nemen zijn. De spider-configuratie laat de pure lijnen van de C3 Pluriel uitstekend tot hun recht komen en voegt daarmee een levendig en ludiek aspect aan zijn persoonlijkheid toe.

C3 Pluriel spider pick-up: veelzijdigheid naar behoefte De C3 Pluriel spider biedt een voor een open auto ongekend gebruiksgemak. Het achter-compartiment beschikt over een even praktisch als origineel systeem om toegang tot de bagageruimte te krijgen. De achterklep opent naar beneden en biedt daardoor een ruime toegang tot de bagageruimte. De constructie is sterk genoeg om er zware spullen op te zetten en die vervolgens naar binnen te schuiven; een volwassene kan er zelfs op zitten. De C3 Pluriel spider is zeer veelzijdig door zijn in delen neerklapbare leuningen van de achterbank met ingebouwde veiligheidsgordels. Eenmaal neergeklapt biedt het achtercompartiment enorm veel ruimte tot aan de rugleuningen van de voorstoelen.

Bij de lancering van de C3 Pluriel zal het programma bestaan uit één uitrustingsniveau met keuze uit twee benzinemotoren: de 1.4i (75 pk) en de 1.6 16v (110 pk). De 1.6 16v is standaard voorzien van de SensoDrive versnellingsbak.