Ingezonden persbericht


5 september 2002

Benoeming

Vogelaar bestuurslid
Zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën

Meppel - J.C.P. Vogelaar (40) is met ingang van 18 december 2002 benoemd tot lid van het bestuur van Zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën UA. De Algemene Vergadering van de zuivelcoöperatie heeft op haar vergadering van 4 september 2002 ingestemd met de benoeming.

Vogelaar heeft een melkveehouderij / akkerbouw / windenergie bedrijf in Lelystad. Sinds 1981 is hij lid van (de rechtvoorganger) Zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën. Eerder was hij bestuurslid van de LTO en voorzitter van de Vakgroep Melkveehouderij van de LTO.

Vogelaar volgt H. Westenbrink op die al eerder had aangegeven zich niet voor een nieuwe bestuursperiode ter beschikking te stellen. Westenbrink zal 18 december 2002 terugtreden uit het bestuur van de coöperatie.

Zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën UA is een samenwerkingsverband van melkveehouders in Nederland. De zuivelcoöperatie bezit alle aandelen in Friesland Coberco Dairy Foods Holding NV.

Friesland Coberco Dairy Foods is een multinationale onderneming die zich richt op het winstgevend ontwikkelen, produceren en verkopen van een breed assortiment zuivelproducten en vruchtendranken onder merk voor consumenten, professionele gebruikers en industriële afnemers. Met name in West- en Centraal Europa, West-Afrika en Zuidoost-Azië is Friesland Coberco sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,8 miljard euro. In totaal zijn 16.700 medewerkers in dienst waarvan 11.000 buiten Nederland. De belangrijkste merken zijn Appelsientje, Bonnet, Chocomel, CoolBest, Completa, Debic, DubbelFrisss, Dutch Lady, Extran, Frico, Frisocare, Foremost, Friesche Vlag, Frisian Flag, Fristi, Milli, Peak, Pöttyös Túró Rudi, Rainbow, Taksi en Yo-Most.