Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 5 september 2002


* GEWAPENDE OVERVAL IN WONING
Woensdagavond omstreeks zeven uur werd een 62-jarige bewoner in zijn woning aan de Meent door twee nog onbekende mannen overvallen. De twee mannen drongen de woning binnen en bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen. Hij kreeg een klap met het wapen op zijn hoofd, waardoor hij gewond raakte. De mannen doorzochten de woning en gingen er uiteindelijk met, voorzover nu bekend, alleen een DVD-speler aan buit vandoor. De bewoner werd door de GGD ter behandeling naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
De Verkeerspolitie heeft woensdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles gehouden op de 's-Gravendijkwal en de Laan op Zuid. Op de 's-Gravendijkwal reden tussen 14.30 en 15.45 uur, 148 van de 1974 gecontroleerde automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 50km. De hoogst gemeten snelheid was 107 kilometer per uur. Van 15.00 tot 17.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur reden op de Laan op Zuid, 27 van de 1300 gecontroleerde automobilisten harder dan 50km. Hoogste snelheid 88 kilometer per uur.

Avonduitgave woensdag 4 september 2002

* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield woensdagmorgen tussen kwart over tien en kwart voor twaalf een radarsnelheidscontrole in beide rijrichtingen op de Prinsenlaan. Van de in totaal 846 passerende automobilisten lapten er 81 de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur.


* ACHTTIENJARIGE JONGEN AL MAAND VERMIST
Sinds zondag 4 augustus jl. wordt de achttienjarige Nicky Stolker uit Rotterdam vermist. Begin deze week deden de ouders van de zelfstandig wonende jongen aangifte bij de recherche van het district De Noordhoek van vermissing van hun zoon. Nicky Stolker werd voor het laatst door vrienden op 3 augustus nog gezien bij een discotheek in de Delftsestraat. Op zondag 4 augustus is uit onderzoek gebleken dat hij een treinkaartje heeft gekocht vanaf Rotterdam naar Haarlem. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. De jongen was op het moment van zijn verdwijning geheel in het wit gekleed, droeg een zonnebril en had een plunjebaal bij zich met daarop een afbeelding van een bulldog. Zijn signalement luidt: blanke jongen, stevig postuur, 1.83 meter lang, zwart kort stijl haar en groene ogen. Hij heeft geen tatoeages of piercings. Personen, die weten waar de jongen momenteel verblijft of hem in de afgelopen tijd hebben gezien of anderszins informatie over hem hebben, wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de recherche van het district De Noordhoek 0900-8844 (lokaal tarief). (Mededeling aan de redacties: van Nicky Stolker is bij de Centrale Persvoorlichting een foto beschikbaar)


* MEISJE BEROOFD
Een 16-jarige meisje uit Rotterdam is woensdagmiddag beroofd van een gouden ring. Aangeefster werd in de Almondestraat benaderd door een onbekende, die probeerde een gouden ketting van haar hals te trekken. Het slachtoffer hield de ketting met twee handen vast, waardoor dit niet lukte. Wel zag de dader kans de ring van haar wijsvinger te trekken. De overvaller maakte zich na de beroving uit de voeten.


* VERDACHTE MET VERDOVENDE MIDDELEN
Woensdagmiddag werd in de Gaffelstraat een 32-jarige Fransman, zonder vaste woonplaats, aangehouden op grond van de Opiumwet. Bij zijn staandehouding gooide hij een plastic zakje met cocaïne weg. Verdachte was in het bezit van 750 euro en in het zakje zat ruim 48 gram cocaïne. Hij is ingesloten.


* VERKEERSONGEVAL MET GEWONDEN
Woensdagmiddag, rond half één, vond er een aanrijding plaats op de noordbaan van de rijksweg A20, waarbij drie auto's waren betrokken. Een 37-jarige automobilist wisselde van rijstrook, waarbij hij de auto van een 71-jarige inwoner van Delft raakte. Deze wagen raakte in een slip en kwam haaks op de rijbaan tot stilstand. De 43-jarige bestuurster van een auto botste vervolgens tegen de stilstaande wagen. De 71-jarige man is met verwondingen naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De 43-jarige bestuurster en twee passagiers zijn voor onderzoek naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht.