Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-09-2002
1e persbericht donderdag 5 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Man met drugs aangehouden
Woensdagavond om 20.30 uur is op de Kerkstraat een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een agent zag dat hij daar weed gebruikte. Bij controle bleek hij een zakje met cocaïne bij zich te hebben. De cocaïne is inbeslaggenomen. De verdachte is over-gebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Alcohol
Woensdagavond om 21.25 uur is op de Winston Churchilllaan een 61-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij weigerde medewerking aan het onderzoek. De man kreeg een rijverbod van 15 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten met drugs aangehouden
Woensdagavond rond 20.35 uur is op de Paterslaan een controle gehouden in verband met drugsoverlast. Agenten zagen daar een man uit zijn woning komen. Hij liep daar naar een geparkeerde auto. De man overhandigde aan de bestuurder een plastic zakje in ruil voor bankbiljetten. De automobilist reed weg. Bij controle op de Molenstraat is in de auto een bolletje cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. Kort daarop zijn op de Paterslaan in de woning van de 26-jarige Helmonder cocaïne en gebruikersartikelen voor het gebruik van verdovende middelen aangetroffen en inbeslaggenomen. De Helmonder en de 22-jarige bewoonster zijn aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Woensdagavond rond 19.20 uur is op de Churchilllaan een 21-jarige bromfietser uit Helmond aangehouden. De man was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Bij controle bleek de bromfiets te zijn gestolen. De bromfiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld aan het politiebureau. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel op de Markt. Een etalageruit is vernield. Uit de winkel zijn sieraden gestolen.

Beek en Donk: Ruziënde jongeren
Woensdagavond om 21.45 uur is op de Lage Heesweg een 16-jarige jongen uit Beek en Donk aangehouden. Hij had even daarvoor een 15-jarige jongen uit Beek en Donk van zijn fietst getrokken. De 16-jarige jongen wilde een onenigheid die hij met hem had uit praten. Een 17-jarige vriend van de 15-jarige jongen pakte daarop de 16-jarige vast. Deze nam dat niet en sloeg de 17-jarige Beek en Donkenaar in het gezicht. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor heengezonden.

Best: Verdachte in gestolen auto
Donderdagmorgen om 1.20 uur is op de Spoorweglaan een 30-jarige automobilist uit Son aangehouden. De gewaarschuwde politie ziet op de NCB Weg te Best de man in een op de Bosweg te Son gestolen personenauto rijden. Na een korte achtervolging reed de verdachte zich op de Kruisparkweg vast. Hij sprong uit de auto en rende weg richting Spoorstraat. De auto is veilig gesteld aan het politiebureau. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Best: Diefstal auto
Tussen woensdagmiddag 16.30 en donderdagmorgen 4.40 uur is vanaf de Kijkduinstraat een witte personenauto, Opel Manta, kenteken XL-95-ST, gestolen.

Someren: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel op de Postelstraat. Het slot van de toegangs-deur is geforceerd. Uit de winkel zijn diverse fotocameras en een fotokoffer met toebehoren, waarde 8000.00, gestolen.

Asten: Diefstal bedrijfsauto
Tussen woensdagavond 21.00 en donderdagmorgen 7.00 uur is vanaf de Cactusstraat een witte bedrijfsauto, Mercedes Benz 410 D-XI, kenteken VB-SV-39, gestolen.