Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Heemstede, 5 september 2002

Elior Nederland neemt onderwijscateraar Modus over

Op 15 augustus j.l. heeft Elior Nederland B.V. in Heemstede het in Beuningen gevestigde Modus schoolcatering overgenomen. Met de overname van Modus heeft Elior Nederland een volwaardige specialist op het gebied van onderwijscatering aan zich weten toe te voegen.

Verdere groei

Modus schoolcatering - dat in 1985 door Erik Langendijk werd opgericht - was een van de eerste cateraars die zich specialiseerde in onderwijscatering. Modus beheert op 36 lokaties schoolkantines. Erik Langendijk: Aansluiting bij Elior betekent voor Modus niet alleen garantie voor verdere groei, maar bijvoorbeeld ook certificering op korte termijn. De ervaring die wij in zeventien jaar hebben opgebouwd, kan door aansluiting bij Elior verder worden uitgebouwd.

Elior Nederland

Elior Nederland, de vierde cateraar van Nederland, beschouwt Modus als een waardevolle aanvulling. Algemeen directeur Elior Nederland Gosse Visser: Elior Nederland is een holding waar onder meer Holland Catering Specialisten en Restoplan toe behoren. Onze filosofie is dat werkmaatschappijen (cateraars) die tot onze groep behoren hun eigen naam en identiteit behouden. Dat betekent echter wel dat werkmaatschappijen op de expertise en ondersteuning van Elior Nederland kunnen terugvallen. Dat zal ook voor Modus het geval zijn. Denk daarbij aan personeel, kwaliteit en inkoop. Wij waren al actief op het gebied van onderwijscatering vanuit onze bedrijven Restoplan en Holland Catering Specialisten (HCS). Voor de opdrachtgevers die hebben gekozen voor het concept van Restoplan of HCS betekent dit geen verandering.

Elior Nederland maakt deel uit van het beursgenoteerde Groupe Elior in Parijs. Bij Elior Nederland zijn 2.000 mensen werkzaam op 400 verschillende locaties. Groupe Elior is goed voor een jaaromzet van ruim ¬ 2 miljard. Zo n 45.000 medewerkers voorzien dagelijks 2,3 miljoen mensen van een maaltijd.