Gemeente Goes

Persbericht

Reconstructie Van Hertumweg en aanleg rotonde Beukenstraat

Een deel van de Van Hertumweg wordt binnenkort aangepast. Ook start de aanleg van een rotonde op het kruispunt Van Hertumweg / Beukenstraat / Elvis Presleylaan.

Verkeersmaatregelen
Voor de uitvoering van deze werkzaamheden zijn de komende maanden een aantal verkeersmaatregelen nodig. Zo zal gedurende de 1e fase van het werk het meest westelijke deel van de Beukenstraat, bij de aansluiting van de Kastanjestraat, tot ongeveer eind oktober zijn afgesloten. In deze fase wordt de rotonde aangelegd met aansluitingen op de Elvis Presleylaan en de Beukenstraat.

In de 2e en laatste fase van het werk wordt de Van Hertumweg aangepast. Het nieuw aan te leggen vrijliggende fietspad aan de westzijde van dit stuk weg, wordt al tijdens de 1e fase aangelegd en is dan al in gebruik genomen voor een veilige fietsverbinding vanaf de rotonde Fruitlaan naar Ouverture. Dit laatste heeft vooral te maken met de ingebruikname van de nieuwe "Brede School" in Ouverture. De werkzaamheden van beide fasen zijn naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond, zodat een gloednieuwe weg, rotonde en fietspaden dan volledig tot de beschikking van de weggebruiker staan.

Bereikbaarheid
De woonwijk Zuid, het winkelcentrum Beukenhof ("De Bussel") en het bouwplan Ouverture blijven tijdens de uitvoering van beide fasen bereikbaar. Van de beide hoofdtoegangen van de woonwijk Zuid, de Van Hertumweg (bij de rotonde Fruitlaan) en de Beukenstraat (bij de s-Gravenpolderseweg), is er tijdens de uitvoeringsperiode telkens één toegangsweg afgesloten voor het verkeer. Via de gebruikelijke gele omleidingsborden worden weggebruikers tijdig de goede richting op gestuurd.

Busroutes
De busroutes van CONNEXXION blijven voorlopig gehandhaafd volgens de huidige situatie. Dat wil zeggen dat de Van Hertumweg (zuidelijk deel) niet in de route is opgenomen. De aanwezige bushalte is tijdelijk buiten gebruik gesteld. CONNEXXION heeft als vervanging voor de halteplaats Beukenhof een tijdelijke halteplaats aangegeven op de hoek Wilgenstraat / Beukenstraat.

Westelijke Fietsroute
De gemeenteraad besloot reeds enkele jaren geleden tot de aanleg van de "Westelijke Fietsroute Centrum Overzuid/Ouverture", een hoogwaardige fietsroute met vrijliggende en comfortabele fietspaden met veel aandacht voor de verkeersveiligheid. Een gedeelte daarvan, tussen de
M.A. de Ruyterlaan, via de spoorwegovergang en de Van Hertumweg, tot aan de rotonde Fruitlaan, is momenteel in uitvoering en is binnenkort klaar.

Voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met:
* projectleider, de heer A.J. Potter, telefoonnummer 0113 249756, of
* opzichter, de heer C.W. van Belzen, telefoonnummer 0113-214322 of 06-53298079 van het Ingenieursbureau Gemeente Goes.