Gemeente Coevorden


Brandweer Coevorden in bezit van waterongevallen-voertuig

Sinds kort is de Coevorder Brandweer in het bezit van een waterongevallen-voertuig. Met dit voertuig kan de brandweer snel hulp bieden als er bijvoorbeeld een auto met personen te water is geraakt, of wanneer een dier in het water is beland.

Het voertuig biedt plaats aan een chauffeur, een duikploegleider en maximaal 4 duikers. Verder heeft het waterongevallen-voertuig een lichtmast voor ondersteuning in het donker. Op het dak is een ladderpakket aangebracht wat vanaf de begane grond te bedienen en is waarmee bijvoorbeeld de duikers makkelijker vanaf een talud naar beneden het water in kunnen gaan. Ook heeft het voertuig een bergruimte voorzien van een stelling waar diverse hulpmiddelen in zijn ondergebracht zoals touwen, seinlijnen, extra ademlucht etc. Op onderstaande foto's is het nieuwe waterongevallen-voertuig te zien. Op dit moment is de brandweer van de post Coevorden in het bezit van 2 tankautospuiten, 1 waterongevallen-voertuig met aanhanger en boot, 1 personeel/materieel voertuig en 1 ladderwagen. De ladderwagen is voorzien van een ladderpakket met een lengte van max. 30m en een blusplatform/redkorf waarmee o.a. slachtoffers vanaf hoogte horizontaal naar beneden kunnen worden gebracht. Dit ter ondersteuning aan de ambulancedienst. De post Coevorden bestaat uit 34 brandweerlieden waarvan 10 personen als duiker zijn opgeleid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de gemeente Coevorden, tel.nr: 0524-598626/627/638

Gemeente Coevorden
Afdeling Communicatie
Postbus 2
7740 AA Coevorden
telefoon 0524-598598
fax 0524-598555
e-mail voorlichting@coevorden.nl
website www.coevorden.nl