Met Microsoft Encarta 2003 Winkler Prins Encyclopedie wordt huiswerk maken veel gemakkelijker

Naslagbibliotheek-editie nu ook op DVD verkrijgbaar

Schiphol-Rijk, 5 september 2002 - Microsoft introduceert in Nederland de Encarta Encyclopedie 2003 Winkler Prins en de Encarta 2003 Naslagbibliotheek Winkler Prins. Deze multimedia naslagwerken, gebaseerd op de Grote Winkler Prins-encyclopedie, zijn uitgebreid met talloze interactieve onderdelen en geavanceerde zoekmogelijkheden. Ze zijn een uitstekend hulpmiddel bij het maken van scripties en werkstukken voor school of studie, met ruim 58.000 artikelen, 14.000 multimedia elementen en 13.000 weblinks. Deze Naslagbibliotheek is nu ook op DVD beschikbaar.

De Encarta/Winkler Prins naslagwerken bieden gebruikers veel meer dan een digitale versie van de Grote Winkler Prins Encyclopedie. Talloze onderwerpen worden tot leven gebracht met behulp van geavanceerde animaties, audioclips en videofragmenten, waarmee het bekijken van de encyclopedie een spannende, leerzame en interactieve ontdekkingstocht wordt. De honderden webkoppelingen die in de 2003-editie zijn aangebracht, bieden directe links naar websites over het desbetreffende onderwerp.

Nederlandse basis
De Encarta/Winkler Prins Encyclopedie is als enige gelokaliseerde versie van Encarta 2003 niet vertaald vanuit het Engels, maar is gebaseerd op een van oorsprong Nederlandstalige encyclopedie. Een groot deel van de informatie in de Encarta/Winkler Prins is dan ook specifiek afgestemd op Nederland en België, onder andere met biografieën en informatie over Nederlandse en Belgische schrijvers, politici, sporters en kunstenaars.

Nieuw in Naslagbibliotheek 2003:
Projectbeheer - dit nieuwe onderdeel, dat alleen te vinden is in de Naslagbibliotheek, is speciaal ontwikkeld voor scholieren en studenten. Het is echter een handig hulpmiddel voor een ieder die goed onderbouwde artikelen op papier moet zetten. Bij Projectbeheer zijn tevens de Huiswerktips te vinden. Deze tips helpen scholieren bij het opzetten en vooral ook het afmaken van allerlei werkstukken en projecten. Een ander onderdeel van Projectbeheer is de Grafiekenbouwer, voor het maken van staaf-, taart- en lijngrafieken. Het Onderzoekscentrum biedt een verzameling handige sjablonen voor het samenstellen van scripties en werkstukken.

Alle onderdelen van Encarta Winkler Prins 2003 zijn vergaand geïntegreerd. Trefwoorden verwijzen naar informatie in andere onderdelen van de encyclopedie, zodat bijvoorbeeld bij de informatie over een land gemakkelijk een gedetailleerde topografische kaart uit de Grote Wereldatlas geopend wordt.

Vergeleken met de standaard editie bevat de Naslagbibliotheek verder nog de Grote Wereldatlas, virtuele vluchten, 3D virtuele rondleidingen en Kramers Handwoordenboeken. Encarta 2003 Naslagbibliotheek Winkler Prins is voor het eerst ook verkrijgbaar op DVD, naast de editie op cd-rom (4 cd's). Aangezien alle informatie op slechts één DVD-disc past, betekent dit dat het niet nodig is om tijdens het gebruik discs te wisselen.

Systeemeisen

* Multimedia PC met een Intel Pentium 233 MHz-processor of sneller;
* Microsoft Windows 98, Windows Me, Windows 2000 Professional of Windows XP;
* 64 MB RAM-geheugen voor Windows 98 of Windows Me; 128 MB voor Windows 2000 Professional of Windows XP;
* Minimaal 300 MB vrije vaste-schijfruimte;

* Quad speed of sneller cd-rom station;

* SuperVGA beeldscherm of 16 bits monitor (schermresolutie van 800 x 600 of beter);
* Videokaart met 1 MB of meer videogeheugen;

* Muis;

* 16-bits geluidskaart met luidsprekers of hoofdtelefoon;
* Voor een aantal Internetfuncties is toegang tot Internet vereist;
* Microsoft Internet Explorer 6.0 of hoger (bijgeleverd)
Prijs en beschikbaarheid
De verwachte gemiddelde verkoopprijzen inclusief BTW van de verschillende versies bedragen:
* Microsoft Encarta 2003 Winkler Prins Encyclopedie (CD) ¤ 49
* Microsoft Encarta 2003 Winkler Prins Naslagbibliotheek (CD) ¤ 99
* Microsoft Encarta 2003 Winkler Prins Naslagbibliotheek (DVD) ¤ 99
Alle edities zijn vanaf 5 september in de winkel verkrijgbaar.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.



Ingezonden persbericht