Besluitenlijst B&W Zevenaar

Nummer: 02,4663ONDERWERP:
Toepassing artikel 19, lid 2, Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van BAT.ADVIES:

1. Ten behoeve van het verlenen van bouwvergunning voor de aanpassing van de Afdeling Tabaksverwerking het voornemen uitspreken een toepassing te geven aan artikel 19, lid 2, Wet op de Ruimtelijke Ordening.

2. GS en VROM-Inspectie verzoeken om positief advies met betrekking tot voorontwerp BP Bedrijfsterrein BAT Manufactoring als planologische onderbouwing van uw voornemen.
3. De aanvraag om bouwvergunning voor de aanpassing van de Afdeling Tabaksverwerking met het voorontwerp van het BP voor inspraak ter inzage leggen na voorafgaande openbare kennisgeving daarvan.

BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4422ONDERWERP:
Aanvullend advies met betrekking tot grondaanbieding locatie Altbroek aan Roosdom Tijhuis BV te Rijssen.ADVIES:
Roosdom Tijhuis BV een grondaanbieding doen voor deze locatie op basis van 15 appartementen en 15 grondgebonden woningen en overigens conform voorstel 02.4174BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Het college stemt in met een verhoging van het aantal appartementen van 11 naar 15, mits ook het aantal parkeerplaatsen aan de norm voldoet.

2. Conform advies voor wat betreft grondaanbieding.
TOELICHTING:
Voor de locatie Altbroek in de wijk Stegeslag is door de raad een herziening van het bestemmingsplan vastgesteld voor de realisering van woonbebouwing. Het betreffende project is door Roosdom Tijhuis te Rijssen ontwikkeld. De goedkeuring van de provincie op deze planherziening wordt in september 2002 verwacht. Zo spoedig mogelijk daarna zal met het bouwrijp maken worden begonnen. Bij de uitgifte van de woningen in dit project zal de gemeentelijke lijst voor ingeschrevenen voor een koopwoning worden gehanteerd.

Nummer: 02.3172ONDERWERP:
Voorgenomen wijziging Vogelrichtlijngebied Gelderse Poort door het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.ADVIES: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, Directie Natuurbeheer, berichten dat de gemeente instemt met de wijziging van Vogelrichtlijngebied Gelderse Poort met uitzondering van de nieuwe begrenzing van de speciale beschermingszone ter hoogte van Oud-Zevenaar. In de brief aan de ministerie opnemen dat de dijk de begrenzing van het gebied moet vormen en niet de Kerkweg in Oud-Zevenaar.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4513ONDERWERP:
Vergunningverlening gastouderbureau.ADVIES:
Aan de Stichting Clematis een definitieve vergunning voor een gastouderbureau verstrekken.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Conform de Verordening Kinderopvang Zevenaar dienen gastouderbureaus over een vergunning te beschikken. Een definitieve vergunning wordt verleend na een positieve inspectie door de dienst "Hulpverlening Gelderland Midden".

Nummer: 02.4449ONDERWERP:
Brief van de Minister van Verkeer en Waterstaat inzake uitstel centralisatie ontheffingen exceptioneel transport.ADVIES: Informatie voor kennisgeving aannemen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Voor bijzondere transporten heeft de gemeente de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) gemachtigd namens de gemeente ontheffing te verlenen voor bijzondere transporten in Zevenaar. Deze bevoegdheid zal volgens planning per 1 april 2004 overgaan naar de RDW.
Nummer: 02.4312ONDERWERP:
Vaststelling Efro-bijdrage door Eurowerk.ADVIES:
1. Voor kennisgeving aannemen.

2. De op het project betrekking hebbende bewijsstukken ter beschikking houden tot minimaal 31 december 2008.
BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Voor de herinrichting van een deel van het centrum is Efro-subsidie beschikbaar gesteld. Eurowerk is een eindafrekening toegezonden. Naar aanleiding daarvan stelt Eurowerk thans de subsidiabele kosten definitief vast en stelt een subsidie van 25% vast.

Nummer: 02.4530ONDERWERP:
Bouwaanvraag voor het uitbreiden van een praktijkruimte aan de bouw van 2 appartementen aan de Romei 18 in Zevenaar, opdrachtgever de heer H.H.A. Joosten, Babberichseweg 60a te Zevenaar.ADVIES: Vrijstelling verlenen van het vigerende bestemmingsplan met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (binnenplanse vrijstelling) en de gevraagde bouwvergunning verlenen.BESLUIT: Conform advies

Nummer: 02.4609ONDERWERP:
Opdracht verstrekken aan Goudappel Coffeng voor het uitwerken van de selectieve toegang van het centrum en het toekomstige parkeerbeleid.ADVIES:
Goudappel Coffeng opdracht verstrekken conform bijgevoegde offerte tegen een bedrag van 21.600,00 exclusief b.t.w.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Goudappel Coffeng wordt opdracht verstrekt om een plan uit te werken voor de toegankelijkheid van het centrum en het toekomstige parkeerbeleid. Dit plan wordt interactief - in nauw overleg met vertegenwoordigers van bewoners en ondernemers - uitgewerkt.
Nummer: 02.4608ONDERWERP:
Onteigening van een perceel grond gelegen in het bestemmingsplan Ooy.ADVIES:
De raad voorstellen het besluit tot onteigening van het perceel Oud-Zevenaar F 3096 te nemen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Voor de realisatie van het plan Ooy probeert de gemeente gedurende enkele jaren de gronden gelegen binnen het plan aan te kopen. Met nagenoeg alle eigenaren is nu overeenstemming bereikt. Met enkele eigenaren heeft de gemeente tot nu toe geen overeenstemming kunnen bereiken. De standpunten van partijen liggen dusdanig ver uit elkaar dat het perceel niet 'minnelijk' verworven kan worden. Om dit perceel toch in eigendom te verkrijgen heeft de gemeente de onteigeningsprocedure opgestart.

Nummer: 02.4545ONDERWERP:
Bijdrage aan Sieger White Stichting ten behoeve van monografie.ADVIES: Bijdrage ad 3.500,00 verlenen uit post onvoorzien binnen de gemeentebegroting, onder voorwaarde dat de gemeente Zevenaar hiervoor 50 exemplaren van het boek ontvangt, alsmede verzekering dat de tentoonstelling van het werk van Sieger ook in Zevenaar te zien zal zijn.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
De Sieger White Stichting verzoekt aan de gemeente Zevenaar om een bijdrage te verlenen van 3.500,00 in de kosten van het uitbrengen van een monografie gewijd aan de overleden kunstschilder Fred Sieger. Het inwonerschap van deze succesvolle schilder rechtvaardigt het verlenen van een bijdrage. Teneinde een verdergaande kennisname van het werk van de schilder door de Zevenaarse gemeenschap te bevorderen wordt aan subsidieverlening de voorwaarde verbonden dat de gemeente 50 exemplaren zal ontvangen van de monografie en dat de Sieger White Stichting een tentoonstelling zal verzorgen op een passende locatie binnen de gemeente Zevenaar.

Nummer: 02.4570ONDERWERP:
Presentatie Regioplan Ondernemersplatform KAN; rol van de Liemers binnen het KAN.ADVIES:
Regioplan Ondernemersplatform KAN voor kennisgeving aannemen. Alert blijven op de ontwikkelingen zoals die zich nu aftekenen, waarbij het accent van de lobby met name gericht is op de steden Arnhem en Nijmegen en de Overbetuwe (MTC). De Liemers dreigt hier wat onder te sneeuwen temeer omdat er nu geen enkele Liemerse vertegenwoordiging meer is in het dagelijks bestuur van het Knooppunt.BESLUIT: Als volgt besloten:

1. Aangehouden in verband met afwezigheid van de portefeuillehouder.
2. Agenderen voor Contact Liemerse Gemeenten.
Nummer: 02.4569ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 27 augustus 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.4568ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 21 t/m 28 augustus 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies


---

© 2001/2002 - Gemeente Zevenaar