Gemeente Oosterhout

College tekent bezwaar aan tegen woningbouw

B & W van Breda verleenden begin augustus vrijstelling en een bouwvergunning ten behoeve van de bouw van 279 woningen in het plandeel Om de Haenen in Teteringen. Dit plandeel maakt deel uit van de Vinex-locatie Breda noordoost.
Hiertegen dienden B & W van Oosterhout een zienswijze in waarin ze hun bedenkingen uitten tegen het ontbreken van een adequate ontsluiting voor de totale Vinex-locatie Breda NO en dus ook voor het plandeel Om de Haenen. Desondanks kiest het Bredase college ervoor om vrijstelling en een bouwvergunning te verlenen.

Verkeersveiligheid
Het Oosterhoutse college baart met name de verkeersrelatie tussen de kern Teteringen, de A27 en de A59/A16 zorgen. In de huidige situatie wordt voor die verkeersrelatie in toenemende mate gebruik gemaakt van hiervoor niet bedoelde wegen die deel uitmaken van het Oosterhoutse wegennet. Door dat gebruik worden het woon- en het verblijfsklimaat langs die wegen, alsook de verkeersveiligheid, negatief beïnvloed. Bij de voorziene ruime uitbreiding van de woningbouwcapaciteit nemen volgens het college deze negatieve effecten alleen nog maar toe.

Omdat er geen concreet uitzicht bestaat op het tijdig tot stand komen van een passende oplossing van voor de door het college gesignaleerde verkeersproblematiek ziet het college zich genoodzaakt formeel bezwaar aan te tekenen.

Oosterhout, 4 september 2002