Gemeente Tiel


Gemeente biedt Tielse sportverenigingen professionele ondersteuning

Sportverenigingen in de gemeente Tiel kunnen zich voor het eind van de maand opgeven voor professionele ondersteuning van het bestuur. Zij kunnen zich bijscholen op het terrein van beleid, organisatie, administratie en financiën in een sportvereniging. In de komende zes jaar kunnen in totaal 18 sportverenigingen aan het ondersteuningsproject deelnemen.

De gemeente financiert de ondersteuning die voor de sportverenigingen dus geheel gratis is. Om tegenwoordig een bloeiende sportvereniging te `runnen', moet je als bestuurder van veel markten thuis zijn en op de hoogte van maatschappelijke ontwikkelingen en de opgelegde regelgeving. Tiel wil in het kader van de `breedtesportimpuls' met dit ondersteuningsproject een positieve bijdrage leveren aan het functioneren van sportverenigingen.

Een verenigingsondersteuner van de Gelderse Sport Federatie zal de sportverenigingen gaan begeleiden.
De Gelderse Sport Federatie biedt professionele ondersteuning op het terrein van wet- en regelgeving zoals de Arbo-wet, het werven en behouden van vrijwilligers, het opstellen van een beleids-, sponsor- of communicatieplan, de financiële administratie, etc.

De verenigingen die zich aanmelden voor dit ondersteuningsproject krijgen in de periode van oktober t/m december 2002 een intakegesprek. Dan zal de specifieke ondersteuningsvraag van de vereniging nader verkend worden.
Aan de hand van de intake gaat de verenigingsondersteuner samen met (een werkgroep uit) de vereni ging aan de slag om een specifiek knelpunt op te lossen of om een plan te maken of een idee uit te werken.
Per jaar kunnen er drie sportverenigingen ondersteund worden. Afhankelijk van de aanmeldingen en de intakegesprekken wordt bepaald bij welke verenigingen in 2003 het ondersteuningsproject gaat starten.