Gemeente Maassluis

5-9-2002

Expositie WestHoek in het stadhuis

Tot en met 26 september staat in de hal van het stadhuis een expositie over het project WestHoek van Zuid-Holland.

WestHoek van Zuid-Holland is een integraal plan voor het gebied tussen Den Haag, Rotterdam, de Nieuwe Waterweg en de Noordzeekust. Het project had als doel de economie te verbreden en de woon- en leefkwaliteit in het gebied te verbeteren, door in te zetten op de ontwikkeling van toerisme en recreatie. Naast het opstellen van een visie heeft het samenwerkingsverband verschillende projecten voor de Kust- en Waterwegzone gerealiseerd. Voorbeelden van projecten zijn: een website waarop het toeristisch-recreatieve aanbod van het hele gebied WestHoek te zien is, een ontwerpatelier voor de spoor-, dijk-, en wegovergangen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland, een haalbaarheidsonderzoek naar kusttransferia en een ontwerpatelier voor de strandopgangen tussen Hoek van Holland en Kijkduin.

Aan dit project werkten mee de gemeenten Den Haag, Monster, s Gravenzande, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, deelgemeente Hoek van Holland, de stadsregios Haaglanden en Rotterdam, het Hoogheemraadschap van Delfland en de provincie Zuid-Holland. In juli 2002 werd het samenwerkingsverband WestHoek van Zuid-Holland feestelijk overgedragen aan de provincie Zuid-Holland.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het informatiecentrum in het stadhuis van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.