Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 5-09-2002 2e Persbericht van 5 september 2002

Eindhoven: Man van 10 euro beroofd
Donderdagmorgen rond 11.45 uur is op de Tongelresestraat een 20-jarige man uit Eindho-ven van 10 euro beroofd. Hij liep daar richting centrum. Op het parkeerterrein zag hij twee hem onbekende mannen staan. Een van hen vroeg of hij hen kon helpen. Direct daarop pakte een van de mannen de Eindhovenaar vast. De ander schopte en sloeg de Eindho-venaar. De Eindhovenaar wist zich los te rukken en liep snel weg. Uit zijn broekzak mist hij een 10 euro biljet. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hoofd, ribben en zij. Hij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.20 en 8.50 uur is op de Hoogstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 150 gecontroleerde voertuigenreden er 2 sneller dan 30 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 58 km/u.

Geldrop: Diefstal auto
Woensdag tussen 18.00 en 23.00 uur is vanaf de Heuvel een groene personenauto, Ford Sierra 2.0 CL K6, kenteken TV-40-LD, gestolen.

Oirschot: Tuinset gestolen
Tussen woensdagavond 23.00 en donderdag 7.30 uur is uit een tuin van een woning op de Kruik teakhouten tuinset weggehaald. Er zijn 4 verstelbare stoelen en een tuintafel gestolen.

Asten: Vogelvanger op heterdaad gepakt
Donderdagmorgen is in Asten in de staatsbossen door een jachtopzichter een 53-jarige Helmonder op heterdaad betrapt bij het vangen van vogels. De jachtopzichter had eind augustus een vogelvangplaats ontdekt in een perceel maïs. Met regelmaat werd die plek door de jachtopzichter en de politie gecontroleerd. Er stond vandaag een groot mistnet opgesteld waarin twee vinken en negen koolmezen verstrikt zaten. De vogelvanger verzette zich tegen zijn aanhouding toen hij de netten kwam controleren. Hij werd overgedragen aan de politie. De vogeltjes werden direct vrij gelaten. Bij hem thuis in Helmond werd in samenwerking met de Algemene Inspectie Dienst een controle verricht. Daar troffen agenten een aantal verboden vangmiddelen, zoals klepkooien en netten aan. In een volière had de man vier blauwborstjes, een zwartkopmees, een gekraagde roodstaart en drie kwikstaarten. De vogels en de vangmiddelen zijn in beslaggenomen. In zijn schuur stond tevens een fiets waarvan de man eerder bij de politie aangifte van diefstal had gedaan. Tegen de man is voor alle feiten proces-verbaal opgemaakt.